Vad är Reiki?

Reiki är en energibehandlingsmetod som hjälper din egen självläkningsförmåga. Denna text handlar om Reiki, dess historia och hur den kan hjälpa dig!

Historien bakom Reiki

Reiki är en energibehandlingsmetod som har sitt ursprung i Tibet. Det är en av de äldsta healingmetoderna och omtalades redan i 2500 års gamla skrifter på sanskrit.

Metoden återupptäcktes på artonhundratalet av en japansk munk vid namn Mikao Usui som började lära ut och föra den vidare. Det var absolut förbjudet för eleverna att anteckna det han sa, utan kunskap och symboler fick endast spridas från lärare till lärare.

Ordet Reiki

Reiki är japanska har stavelserna REI, som betyder ”universell” och KI, som betyder ”livsenergi”. Det är egentligen samma sak som det Kinesiska begreppet Chi och Indiens Prana.

Denna universella livsenergi syftar på den högsta kända energinivån och utan den skulle vi inte kunna leva.

Vad innebär Reiki?

Reiki är en naturlig och avslappnande energibehandling som gör att kroppen kan upp mer livsenergi. Den vitaliserar livskraften och balanserar energierna i kroppens flöde.

Jag brukar förklara Reiki som massage, det jag istället arbetar med energiknutar i kroppen istället för muskelknutar. Behandlingen ”städar” kroppen från blockeringar och ”skräp” helt enkelt!

Allt är energi

Det kan kännas abstrakt att förstå sig på någon en inte kan se, men om vi tittar på det i ett kvantfysiskt perspektiv så består ju allt av energi.

Allt är ihopkopplat med varandra i ett stort nätverk. Människor, djur, skogen, havet, allt. Vi och allt omkring oss är förenat i ett stort ekosystem av energi.
Detta är något Einstein beskrev med sin formel E=mc2. Han beskrev att all materia är energi, i ljusvågor. Det är dock bara ljusvågor av viss frekvens som är synligt för det mänskliga ögat. Därför kan det vara svårt att förstå hur det funkar.

Vad gör Reiki?

  • Reiki arbetar på flera plan samtidigt – fysiskt med ”må-bra-hormonet” oxytocin och kroppsligt i det subtila energisystemet
  • Det sänker stressnivån, ökar välbefinnandet, stärker immunförsvaret.
  • Lugnar tankar, dämpar bruset och minskar ångest
  • Kan lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt.
  • Balanserar inre organ och körtlar och dess funktioner.
  • Kan hjälpa vid insomningsproblem, ischias och muskelvärk.
  • Kan öka din intuition och självkänsla.
  • Verktyg för personlig, själslig och andlig utveckling.

OBS! Reiki botar inte, men det hjälper den naturliga självläkningsförmågan i kroppen och kan absolut vara ett bra komplement till annan vård.


Har du funderingar eller vill boka?

Jag skulle älska att få besvara dina frågor! Skriv ett mail eller gör din bokning via:

loviza@bybuteo.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.