Reiki

En metafor om Reiki

”Tänk dig att du har ett smutsigt akvarium. Smutsen representerar oss människor med våra blockeringar, präglingar och mönster som vi lever i. Tänk dig att du sätter en vattenslang till akvariet och börjar låta rent vatten fylla akvariet.

Vad händer? Med tiden kommer det gamla smutsiga vattnet att bytas ut mot ett rent och klart vatten. Detta är också vad som händer med din kropp om du ger dig själv Reiki dagligen.

Du skapar ett flöde precis som det klara vattnet i akvariet och inget gammalt stannar då kvar. Dina Reikihänder är detsamma som vattenslangen och akvariet detsamma som din kropp.

Därför ska du när du får och lär dig Reiki ge dig själv Reiki dagligen, då höjer du dina vibrationer och skapar flöde inombords. Precis som akvariet som alltid har rent vatten när det alltid fylls på mer.”

– Solkarina, MediReiki ® – förbundet.

REIKI ÄR DIN EGEN LIVSENERGI

När du tar emot eller lär dig Reiki under vingarna på ByButeo kliver du inte in i någon religion eller livsstil. Därmed behöver du heller inte förändra det du redan tror på eller lever efter. 

Grunderna i Reiki bygger på den kinesiska medicinen som säger att livsenergi Ki genomströmmar oss. När en akupunktör utför sin kunskap för att balansera kroppens Ki kan den processen mätas.

När buteosar praktiserar Reiki gör vi det genom handpåläggning eller genom tankens internet*. För att aktivera Ki-flödet hos oss själva och till personen som tar emot Reiki. 

I många kampsporter används Ki för att förstärka slag och sparkar genom att använda kraften i livsenergin. När en Reiki-healer praktiserar låter vi energin bara flöda och göra jobbet. Svårare eller lättare än så är det inte. 

HÖGKÄNSLIG ELLER HÖGPRESTERANDE

Du som är högkänslig älskar våra behandlingar. Du kommer tränas att förstå, möta och använda din högkänslighet på bästa möjliga sätt, för dig.

Detsamma gäller för dig som är högpresterande. Dina prestationer kommer att bli lite modigare och dessutom klokare.

Vi hjälper dig att få koll på dina energier helt enkelt. Vi fokuserar dessutom på hur du kan använda dem Både mentalt och fysiskt, på absolut bästa möjliga sätt.

VILL DU BOKA EN REIKIBEHANDLING?

Reiki är en effektiv och mjuk behandlingsmetod för fysiska, mentala och emotionella spänningar. Energin jobbar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på ditt energiförråd. Reiki är godkänt av WHO och klassas som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

Reiki förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller den som blir behandlad. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd.

En Reikibehandling tar 60-90 minuter och du sitter eller ligger på en brits. Du har kläderna på dig och du ligger gott på ryggen och får djupandas för att därefter få Reiki genom handpåläggning från huvud ner till fötterna och upp igen.

Reiki används av över världen över. Även sjukhus och spa-anläggningar använder Reiki i både Europa, Afrika och Asien, och även i USA.

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar må-bra-hormonet oxytocin. Minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar. Genom beröring löser du upp spänningarna och kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Reiki handlar om att konstant leva utifrån sitt hjärta. Reiki som energi är livsenergin som flödar igenom dig och är den energi du kan styra genom tankar och känslor. Den som inte känt rörelser ur Reiki och kärlek eller hur den känslan kan vibrera har fortfarande något gott att vänta på.

Människokroppen består, utifrån vårt synsätt av flera olika dimensioner. Vi pratar gärna om energier i ditt ledarskap här. För ledarskap påverkar både fysiskt, mentalt och emotionellt. Allt det är energier. Du vet, när du kommer in i ett rum och du kan bara känna energin i rummet.

Reikin stimulerar din inre balans för att flödet av energin ska vara i harmoni. Om det är blockerat eller vi saknar flödet arbetar vi för att blockeringarna ska släppa. Du kan då uppleva en enorm värme, ett pirr eller kyla. Ibland visualiserar du bilder och behöver sätta ord på det under behandlingen. Reiki botar inget, den förmedlar. Effekter som kan upplevas är:

  • Mindre stress och spänningar
  • Balans i kroppen mellan tankar och känslor
  • Energifyllda
  • Lättare att fatta beslut och urskilja de viktiga valen
  • Mindre mottagliga för infektioner, förkylningar och andra stressrelaterade problem.
  • Förstå djupavslappning

Nedan ser du vem du kan kontakta för att få Reiki:

Loviza Adolfsson: loviza@bybuteo.se eller Rebecka Gabrielsson: rebecka@bybuteo.se

det mänskliga ögat

REIKINS HISTORIA

Reiki har sitt ursprung från Japan och metoden föddes på ett fint och unikt sätt av Dr. Mikao Usui. En man som föddes 1865 i byn Yago i Japan. I fyra års ålder lärde han sig Kiko, den japanska variant av Qigong. En metod du lär dig bygga din egen energi för att ge healing till andra. 

Usui utbildande sig inom medicin, psykologi, religion och spådom. Utbildningar som skapade resor där han byggde många kontakter. 1914 var Usui 49 år och en framgångsrik affärsman. Han var van vid att meditera och gjorde det ofta på kraftplatser.

Men när han fick personliga problem och en livskris valde han att kliva in i ett tempel i 21 dagar. Under dessa 21 dagar kom Reikin till honom, och snart började han undervisa och öppnade en klinik i Tokyo. Han kallade sin metod för Usui Shiki Reiki Ryoho (Usuis Reikihealing-system).

Och det är den vi buteosar jobbar efter än idag även om vi idag kopplar in perspektiven och kunskap kring stresshantering och den mental träningens framgångsfaktorer. 

positiva energier

REIKI IDAG

Reiki utövas i alla världsdelar och WHO har godkänt Reiki som ett bra komplement till den medicinska vården. Det finns lika många olika upplevelser kring Reiki som det finns människor som svarar på frågan vad Reiki är. Var modig och hitta din relation med Reiki. På ByButeo är vi medlemmar i MediReiki-förbundet som verkar för att kvalitetssäkra och standardisera Reiki.

Med Reiki upplever du en stillhet, en sinnesnärvaro som gör att du också lyssnar på dig själv. Vi har inte bara högkänsliga under våra händer. Många högpresterande chefer och elitidrottare upplever denna metod kring djupa avslappning som en fantastisk återhämtning.

REIKI LÄKER STRESS 

Stresshormoner är viktiga i vår kropp. Kroppen består av kemiska processer som aktiveras på olika sätt beroende på hur vi mår.

Varje lärare i Reiki arbetar i princip utifrån den filosofi eller livsåskådning de bär med sig personligen.

Vi på ByButeo är också olika. Därför kan det vara bra att du lär känna oss för att hitta den lärare som passar dig.

Det kan också vara skönt för dig att veta och känna dig trygg med är att en Reikihealer aldrig känner sig trött eller dränerad efter en behandling. Både klient och Reikihealer blir avslappnade och får en energipåfyllnad.