”Vad jag letar efter är lugn och absolut stillhet. Jag vill ha inre frid och jag vill ha det ASAP!”

Att hitta sin inre frid har blivit allt vanligare, men hur lätt är det egentligen? Och vad händer när vi vill hitta den inre friden på en gång och inte har tålamod eller möjlighet att vänta ens en sekund till?

Argabibliotekstanten på Instagram

Jag följer ett konto på Instagram (jag följer många konton) som heter argabibliotekstanten. Den 25 juli .2018 postade hon ett inlägg som jag inte har kunnat sluta tänka på sedan dess. För att se inlägget kan du klicka här. Det känns väldigt populärt nu med meditation, mindfulness och att hitta sitt inre lugn. Kanske är det en effekt av ett samhälle där allting ska få fort och där vi ska vara uppkopplade och tillgängliga 24 timmar om dygnet.

Ibland känns det dock som att vi försöker hitta en Quick fix till vårt inre lugn. Vi vill ha det, men vi är inte beredda att jobba för det.

Men hur ska vi få in mer mindfulness i våra stressiga liv?

1177 har tips på övningar för att få in mer mindfulness i sin vardag.

tea

Jag har tidigare skrivit inlägg om både meditation och yoga. Knep jag använder mig av för att behålla närvaro i ett liv som ibland snurrar på snabbare än jag önskar. Att få in en regelbunden praktik i mindfulness är mycket värt. Jag tror dock att det viktigaste, som med allt i livet, handlar om att inte göra det för stort och att komma ihåg att lite är bättre än ingenting.

Tips när du inte har mer än en minut på dig att hitta din inre frid

Nästa gång du känner dig stressad över att stå i en kassakö, passa på att ta några extra djupa andetag där du verkligen observerar ditt andetag. Får andetaget följa med ända ner i din mage? Känner du magen expandera på din inandning eller fastnar andetaget i din bröstkorg?

Nästa gång du sitter på ett möte på jobbet. Passa på att observera om du slappnar av i dina käkar och axlar, två kroppsdelar vi gärna och omedvetet spänner.

collect moments not things

Josefin Kärling-Elofsson

Postad den 30 augusti, 2019josefin
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.