Vad har soppa med andlighet att göra?

Ja, vad har häxan nu kokat ihop för tok. Vad kan soppa ha med andlighet att göra? Jo, min mormor lärde mig så gott som allt jag kan och hon lärde mig också att ta ner kunskap till en begriplig nivå och inte krångla till det.

Ingredienser

I matlagning är det självklart att vi har ingredienser för att få ihop en god och mättande måltid. Vi hackar, skär och kryddar till perfektion. Vi smakar av och får smakerna att gifta sig tills vi är nöjda. Samma sak är det med vår andlighet: alla ingredienser finns där, inom oss. Vi behöver bara upptäcka dem och våga börja använda dem. Vi behöver helt enkelt vakna. Ibland behöver vi väcka oss själva eller väckas. Hur det än är och sker, så finns allting du behöver inom dig. Var så säker.

Egenodlat på min gård

Recept

Nästa sak som är mer eller mindre självklar i matlagning är receptet. Vissa använder ett recept, andra inte. Jag hör till dem som inte använder recept. Jag kastar mig in i det okända och utforskar ingredienserna och hur de går att kombinera till fantastiska ting. Det fungerar, så länge ingen ber mig baka muffins. Då fungerar inget. 

Många gånger kommer människor till mig med en oändlig mängd ingredienser, men de saknar kunskap om hur de ska använda råvarorna de har. Det är det en kurs eller en workshop kan vara: ett recept. 

Det är under utbildningen du får kunskap om dina ingredienser, hur de fungerar och hur de påverkar varandra. Vad du har mycket av och vad du behöver mer av. I en trygg miljö med någon som har koll på receptet, på ingredienser och fallgropar de kan skapa, får du träna, utforska och experimentera. Varje gång det blir för mycket eller för lite av något, smakar man av och korrigerar. Om och om igen. Tills det blir bra. Ingredienserna har gift sig och du har nu ingredienser och ett fungerande recept.

Vilket recept du väljer är helt upp till dig. Det köket du väljer ska passa dig och utbudet är stort. Smaka av. Känn in.

Jag instruerar i ateljén

Variation

Nu när du har koll på ett recept, är du också redo för nästa steg. Variation. Frihet. Ingen mästerkock har blivit känd för någon annans recept. Eller hur? Med andra ord, när du har vaknat, utforskat dina ingredienser och fått ett recept, så är det nu dags för dig att förfina den. Ge den din personliga touch och inte stanna i det du blivit serverad. 

En lärares uppgift är att skapa trygghet, nyfikenhet och servera en metod, det är upp till dig att förfina den metoden till perfektion. Din perfektion. Ingen annans.

Frihet är att våga omfamna det som kommer till en.

Din touch

Jag och älskad vän tävlade en gång i matlagning. Samma ingredienser, samma mängd. Samma form och samma ugn. Vi gjorde lasagne. Identiska rätter. Vi serverade dessa rätter till barnen och bad dem att säga vilken som var godast. Barnen visste inget om tävlingen och visste inte heller vilken lasagne som var vems. Enhälligt blev min lasagne vinnaren. Den var godast. Min vän kunde inte förstå hur det var möjligt att de smakade annorlunda, vilket hon själv medgav att de gjorde. 

För den som jobbar med energier är svaret självklart: allt vi rör, färgas av vår energi. Allt vibrerar och tillför jag min vibration till något påverkar det ingredienserna till att harmoniera med varandra. Eller gifta sig, som min mormor sa. 

Det är det du lär dig när du går en utbildning inom det andliga. Du lär känna dina ingredienser, dina recept och hur du påverkar vibrationerna så att du kan förmedla det du vill förmedla. 

Låt det ta tid, soppan blir godast om den får puttra långsamt och kärleksfullt. 

Tomatsoppa till lunch i skogen.

Bon appétit!

Mira Mård

Postad den 8 december, 2019Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.