Vad händer med din kraft…

… när du vänder kappan efter vinden? Att vi ändrar vår riktning på Livets Stig är naturligt, men när vi väljer utifrån rädsla eller flykt, händer något med oss.

Lövets Visdom

Från Mother Pinetrees  kommer de kloka orden jag brukar luta mig tillbaka på när jag känner att jag är på väg att vända kappan efter vinden dvs välja utifrån rädsla eller flykt. 

“Ett löv i vinden saknar kontroll. Det har underkastat sig vindens vilja och saknar förankring till Moder Jord. Dess väg styrs av vinden, en yttre makt som får styra lövet väg i varandet. Kanske får lövet vila en stund, innan nästa vind kommer och slungar den vidare. Längre och längre bort från trädet som var dess värld och visdom.” 

Nu vet vi ju alla att löv faller på hösten och virvlar i vinden. Det hör till Moder Jords rytm och till trädets livscykel. Men, vi människor är inte menade att vara som löv i vinden. Utan förankring och utan kontroll. Vi är menade att vara i balans och fatta våra beslut utifrån våra egna tankar, känslor, kunskap och vår kraft. Tar vi in för mycket från det yttre dvs andras tankar och känslor kommer vi ur balans och genast tystnar vår inre visdom till en viskning som överröstas av andras. 

Dina steg på Livets Stig blir osäkra och helt plötsligt känner du rädsla och din vilja att fly blir stark. Du vänder kappan efter vinden och väljer att flyga fritt i vinden en stund. Din flykt fungerar inte, då du inte är ämnad att vandra någon annans väg än din egen. 

Känn in, lyssna inåt och våga stanna kvar på Livets Stig. Var din vision trogen.

Rönnlöv i skogen.

Din framgång

När du vänder kappan efter vinden, är du inte din vision trogen. Det påverkar dig mer än vad du tror. Om du flaxar i vinden och överlåter kontrollen över dina steg på Livets Stig blir din framgång lagd i händerna på andra. Det är inte säkert att de delar din vision och därmed kommer du längre och längre bort ifrån den. Så som lövet från trädet när vindarna virvlar runt och lövet flyger än hit och än dit. 

Din framgång ligger i att vara din vision trogen. Kanske får du motstånd och du upplever att det inte spelar någon roll vad du gör. Du kommer inte framåt. Och, ja. Ibland är det faktiskt så att vår framgång ligger i att våga möta utmaningen och visa att vi är vår vision trogen. Att vi inte ger vika för utmaningar, utan väljer att växa av dem. 

Det är dessutom helt ok att stå still. Att stå still innebär inte att du ger upp. Tvärtom signalerar det starkt för både dig, andra och universum att du kan behärska dig och hålla din kraft i ett stadigt grepp tills du vet åt vilket håll du ska rikta den. Det är kraftfullt att stå still innan du tar nästa steg på Livets Stig. Huvudsaken är att du vet att det är dina steg och inte någon annans.

Din vision

Som jag redan nämnt, bleknar din vision och försvagas av att du vänder kappan efter vinden. Du låter rädsla och flykt bli dina verktyg istället för att lita på din kunskap och din vision. 

Din vision behöver näring, precis som du och den näringen heter TILLIT och TROGENHET. Dessa två är inte all näring, men vi kan säga att de är grundläggande delar för att din vision ska hålla sig frisk och kraftfull. Tydlig. 

Du håller din vision tydlig genom att jobba med den. Som en skulptör formar leran igen och igen tills formen förmedlar det de vill förmedla. Ibland behöver du skulptera om din vision flera gånger för att den ska bli perfekt. Dock bör du ha i åtanke att perfektion förändras i och med att din vision växer och grenar ut sig, som ett träd skjuter den ut nya skott, grenar och rötter för att växa. Våga låta din vision växa utifrån din kärlek och tillit till den

Din utstrålning

Om du är stark i din kraft utstrålar du allt det din vision behöver för att bli sann, verklig, manifesterad i varandet. Du utstrålar styrka istället för tveksamhet. Du blir kompakt, trygg och solid i din energi. All osäkerhet i din utstrålning försvinner och helt plötsligt finner du att du möter rätt människor och rätt möjligheter kommer din väg.

Din utstrålning, din energi skapar alltså ännu mer näring till din vision och helt plötsligt börjar andra se den också. Helt plötsligt får du höra “Wow, vilken bra idé!” istället för alla nej-sägare som trasar sönder din vision genom att säga att den är omöjlig att förverkliga.

Ett löv i vinden saknar utstrålning, för att den har lämnat över sin handlingskraft till andra. Den är helt beroende av vindarna, en yttre makt, för att ta sig från punkt A till punk B eller hur långt du nu ämnar att vandra i alfabetet. 

Stärk din utstrålning genom att stå i din kraft och våga vara din väg trogen. Vänd inte kappan efter vinden.

Min pow-wow trumma i kursrummet

Centreringen

Trummans centrerande funktion går inte att beskriva, men för mig har den varit räddaren i nöden. Jag får ganska ofta höra att min vision inte går att genomföra. Jag är övertygad om att den går att genomföra, alltså är jag den trogen. Men, de gånger jag vacklar faller jag tillbaka på min trumma. 

Jag låter trummans urvibration balansera min vibration och återigen låta mig se och uppleva min vision som om den vore verklighet och genast blir jag kraftfull och bestämd i min energi. Jag vet vad jag behöver göra och med vilka jag behöver göra det. Jag känner ingen tvekan och kan lita på mina steg på Livets Stig. Varje utmaning, varje nej-sägare blir bemötta med ett lugn och många utbrister spontant att jag är orubblig i min energi. Som en stor stark ek, som min ek på gården. Visst kan jag vackla i vindarna när det stormar, men jag står stadigt när det har blåst klart. 

Om du inte har en trumma, så kan du använda dig av något annat för att centrerar dig själv. Yoga är centrerande, meditation likaså. Att promenera, jogga, simma kan också hjälpa dig att finna din centrering, din kraft och din vision.

Med värme & kärlek
Mira

Mira Mård

Postad den 15 september, 2020Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.