Vad gör du för att för att må bra?

Själv har jag några grundpelare i att vara ute i naturen och umgås med mina hundar & min häst. Det ger mig både fysisk och mental stimulans.

Grundpelare

Själv har jag några grundpelare i att vara ute i naturen och umgås med mina hundar & min häst. Det ger mig både fysisk och mental stimulans. Fördelen med djur är att de är väldigt direkta de lever här och nu, inte igår eller imorgon. Självklart spelar erfarenheter in, så vad jag gjorde igår eller för en vecka sedan är inte betydelselöst. Vi bygger vår relation varje dag. Men varje dag är ny och bemöts utifrån det.
Vad jag sänder ut får jag tillbaka antingen som en ren spegling eller att djuret försöker ” lösa problemet” åt mig. Så att verkligen umgås med djur är en utmärkt mindfullness övning. Ibland kan det vara så enkelt som att ta hundarna och gå ner till båten och njuta av sommarkvällen.

Båthundar

Samarbete

Att få vara med och hjälpa andra att må bra är en annan sak som får mig att må bra. Att i samarbete ett eller flera djur få möjligheten att guida människor på vägen mot sitt bästa jag är i min värld helt fantastiskt. Att till exempel ta en coachande promenad i skogen med en häst och en klient ger så mycket mer än att det bara är jag och en annan människa. Interaktionen mellan häst och människa ger ett helt annat lugn och flöde i samtalet men även ytterligare information om hur jag bäst kan stötta.

Förändring

Förändringen som sker i ett samtal när personens katt kommer in i rummet och hoppar upp i knät är magisk. Särskilt om vi jobbar med något som känns svårt att prata om. Att få vara en del i den processen gör mig tacksam och lycklig, även om samtalet kan vara väldigt tungt. Har du djur omkring dig så ta dig tid att stanna upp och verkligen njut av vad de har att ge. Ta ett djupt andetag och funderar på vad som gör dig glad. Fokusera på det och fyll på, glädjereserven kan aldrig bli för stor! På samma sätt som vi bygger relationen till våra djur varje dag så bygger vi också relationen till oss själva. Skillnaden är bara att djuren inte dömer, straffar och lever i framtiden och i då tiden samtidigt. Lär av djuren, var närvarande här och nu. Tänk snälla tankar om dig själv!

Elevhästen Daxy

Trollspö

Glöm inte att när det känns tungt och livet bara verkar bestå av en enda gyttja så finns det gnistrande diamanter i den bara du tittar från rätt vinkel. Du har kraften och magin så vifta med inte trollspö och få livet att glittra. Ett litet glimmer i gyttjan gör att du lättare hittar nästa diamant. Så fundera på vad som får dig att må lite bättre och gör mer av det. Ta så små steg att du orkar ta ett till och ett till. Ta dig tid att notera vad som faktiskt gör dig lite gladare fågelkvitter i soluppgången eller en efterlängtad sovmorgon. Njut och se hur det börjar glimma både här och där.

Låt din magi sprudla! Soliga kramar Kajsa

Kajsa Levander

Postad den 18 augusti, 2020
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.