Tro, hopp och kärlek…

Alla vi har hört uttrycket “tro, hopp och kärlek”. Vi alla associerar väldigt olika till det, men min association nu går till förra helgens Skördemarknad för Själen som arrangerades på mitt lilla kurscenter i Södra Dalarna. Jag fick umgås med fantastiska människor, varav en del är “buteosar” och som delar med sig av sin visdom. Mycket frikostigt dessutom. Det är var och ÄR en glädje att få jobba vidare med dessa människor i den formen vårt samarbete nu tar i framtiden. Möjligheterna är oändliga och vägarna outforskade.

Tro

“En vandring i tro är vad du gör dagligen” Så sa min andliga mentor Mother Pinetree till mig en gång för länge sen. Hon sa också att det är lika naturligt som att andas, att tro. Hon sa också att det är vanligt att vi inte tänker på vår tro förrän vi ifrågasätter eller har förlorat den någonstans i livets krumbukter och virrvarr. Och, så är det ju. Jag insåg det i helgen, att jag tappat en del av min tro till hur saker och ting ska lösa sig. Nu minns jag. Tack.

Tro är heller inget vi kan få, vi behöver välja att känna det. Ibland ofta, ibland sällan. Hur som, så behöver vi välja det. Här kan jag tillägga att det är viktigt att stanna upp och känna in vad som är din tro och vad som är din tanke. De skiljer sig åt. Det ena sitter i huvudet och det andra sitter i hjärtat.

Kärlek kan visualiseras på flera olika sätt, det här är mitt sätt. Dekorativt smudgefat med ett gåvohjärta och rosenkvarts.

Hopp

“Det sägs att hoppet är en vän som ingen ser, men som alltid finns närvarande vid din sida.” Så sa min andliga mentor Mother Pinetree till mig när mitt liv var ur mitt perspektiv hopplöst svart. Mörkret var kompakt och där fanns inte en gnutta ljus. Hur återvänder då ljuset när vi bara ser svart? Jo, genom att vi vänder oss inåt och väcka liv i det, genom att lyssna och minnas de små mirakel som tidigare skett. Genom att lyssna till någon annans story och där finna inspiration. Aaah, en gnutta ljus glimmar till och du kan börja se saker och ting ur ett annat perspektiv. Din vibration stabiliseras och blir kraftfullare. Då, plötsligt växer ljuset och mörkret är tvunget att ge vika. Du känner Hopp och det slår sig samman med Tro och skapar magiska ting i ditt liv. Det är som att greppa efter ett halmstrå och inse att man fått tag på ett grovt rep. Som håller. Jag hade glömt det, att jag behöver öppna dörren. Nu minns jag. Tack.

Kärlek

“Kärlek är allt och inget. Det är essensen i livet.”. Det sa Mother Pinetree till mig när jag frågade om vad som är poängen med kärlek. Japp, jag ställde frågan så plumpt. Rätt har hon, så långt är jag med på noterna. Men hur kommer det sig att vi upplever kärleken så annorlunda? Det handlar om våra referensramar. Vad vi varit med om och vad vi förknippar det med. Kärlek för mig har skiftat form, det handlar inte om något mellan två människor. Det handlar om ännu en livsattityd. Att välja kärlek, alltid kärlek och bara kärlek är faktiskt ett väldigt enkelt mantra att ha i livet. Du kan i alla situationer välja kärlek, oavsett vad det handlar om. Kärlek har inget med gränssättning att göra, gränssättning är en annan form av kärlek. Det är när gränssättningen är en kärleksfull handling gentemot dig själv, som den ofta förväxlas med själviskhet, men det är en annan story. Kärlek bara ÄR, det kan inte förklaras med jordiska ord. Vi kan konstatera att kärlek är något vi också kan välja att känna istället för sorg, frustration, ilska och besvikelse. Kärleken är förlåtande och frigörande. Och, det är frihet vi behöver. Frihet att kunna ta emot det universum sänder vår väg. Ja, jag hade glömt det också. Nu minns jag. Tack.

Tacksamhet

“Tacksamhet bär mycket energi och vibrerar på hög nivå. Tacksamhet attraherar glädje, hopp och kärlek.” Så sa min andliga Mentor Mother Pinetree till mig när jag fräste i frustration och sorg över att jag alltid, jämt, förväntades vara så himla tacksam. Men det är faktiskt så att en tacksam livsattityd får dig att se ljusglimtarna (hopp) och stärka dig i din tro. Det är tacksamheten som får dig att uppleva magiska ögonblick. Jag har efter Skördemarknaden för Själen upplevt många ögonblick av ren magi. Saker faller på plats och helt plötsligt SER jag på riktigt, naket och autentiskt, exakt vad jag har och vart jag ska. Vägen ligger där SÅ tydlig. Jag hade glömt av tacksamheten också, så klart att jag hade. Men, nu kan jag avslöja att jag blivit påmind om det med råge av både besökare och utställare. Så, nu minns jag. Tack.

Sammanslaget kan jag nu känna stolthet över att jag faktiskt har återfått mitt minne. Att jag kommit till insikt om att det finns något som heter “vilja för mycket” och det stoppar flödet. Det är ju FLÖDE vi behöver och det är flöde vi önskar oss. Flöde är egentligen så gott som det ENDA vi behöver för att lyckas manifestera den visionen vi bär på. Helt otroligt att det kan vara så “enkelt” – om vi låter det vara det. 

Trevlig helg allesammans!
Varma kramar
Mira 

Mira Mård

Postad den 13 september, 2019Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.