Tack, men jag har redan provat det där med yoga. Det var inte för mig.

Känner du igen dig? Du är inte ensam. Det är många människor som någon gång i sitt liv har varit på en yogaklass eller två, för att konstatera att det inte riktigt passade. Men vet du om att det finns många olika yogastilar att välja mellan?

Olika yogastilar

Du kan läsa ett urval mellan  olika yogastilar här.

Men, varför är det så viktigt att yoga över huvud taget? Om jag nu har provat och inte tycker att det är min grej. Varför ska jag fortsätta prova?

Själv är jag en inbiten yogi och yogalärare så för mig finns det bara ett svar. Yoga är allt! Men jag skriver inte detta inlägg för att pracka på dig mina åsikter. jag skriver detta för att utmana ditt tankesätt och för att öppna ögonen för att du kanske inte vet vad du saknar…

Prova yoga (igen)

Att utöva fysisk aktivitet är bra. Det vet vi alla. Har du hittat din grej, så grattis! Verkligen. All aktivitet är bra aktivitet och det finns, enligt mig, ingenting som är bättre eller sämre.

Här finns 10 anledningar att börja med yoga.

Personligen har jag inte hittat någon form av aktivitet som ger mig alla fördelar som yogan ger mig. Men det vikigaste är inte den fysiska delen av yogan. Missförstå mig rätt, den är suverän och jag har själv upplevt hur jag har blivit starkare fysiskt genom en regelbunden yoga-praktik. Jag har nog aldrig känt mig starkare än när jag gick min yogalärarutbildning och det ingick i utbildningen att delta på 65 yogaklasser (Tack till Lina Lindahl för den otroligt värdefulla läxan). Men lika viktigt som den fysiska delen av yogan är den psykiska delen. Jag har fått ett helt nytt sätt att hantera mina känslor och att tackla livet tack vare min yogapraktik.

Yoga för alla tillfällen

I skrivande stund är min yogapraktik minst sagt mindre fysisk, på grund av en växande magen, men oj vilken hjälp jag har haft av min kroppskännedom. Att kunna scanna igenom kroppen varje morgon och att kunna fokusera på mina andningsövningar för att lära mig slappna av i bäckenet har för mig varit ovärderligt.

Det finns många gravidyogaklasser både online och fysisk. Jag förstår verkligen varför. Om du är intresserad av att hitta en sådan klass är mitt bästa tips att googla, det finns en uppsjö.

Om du inte redan är en van yogautövare och är nyfiken på att prova yoga (igen) är min varmaste rekommendation att du söker upp en fysisk studio. Det går att skada sig även i yoga och att ha en utbildad lärare som kan se dig och assistera är värt varenda krona. Dessutom kan du nyttja ditt friskvårdsbidrag om du har den förmånen via din arbetsgivare.

Lycka till och dela gärna dina erfarenheter av yoga, positiva såväl som negativa.

Josefin Kärling-Elofsson

Postad den 28 juli, 2019josefin
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.