Ta tillbaka din energi

De flesta gångarna vet jag precis vem jag är och jobbar utifrån den känslan, men det finns dagar där jag famlar lite mer i mörkret.

Vem är jag? 

Det är en fråga som jag ställer mig själv många gånger, för min motivation kommer ifrån min självbild. De flesta gångarna vet jag precis vem jag är och jobbar utifrån den känslan, men det finns dagar där jag famlar lite mer i mörkret. Du kanske känner igen dig? Särskild nu i dessa tider där allt är upp och ner.

När vi låter oss påverka för mycket av det som kommer till oss utifrån, är det lätt att bli påverkat på ett negativt sätt. Jag sitter här framför min dator och tittar ut genom ett fönster som visar en gråmulen vardag. Det kommer ner snöblandat regn, medan träden inte rör sig det minsta lilla. Som om världen står stilla och himlen gråter otröstligt. Det är nästan som jag vill krypa tillbaka till sängs och gömmer mig under täcket.

Vad…

…har det med frågan ”vem är jag ?” att göra undrar du kanske? Jo, väldigt mycket faktiskt! Jag känner att jag själv behöver göra en liten övning just nu och bjuder in dig att göra den tillsammans med mig.

Titta på ett föremål på ungefär 2 meters avstånd. Ha nu ditt fokus fullt på föremålet en stund. Lägg märke till att ditt fokus blir väldigt smalt och hur din energi avtar.

Titta nu på samma föremål en gång till, men nu tar du tillbaka din energi i dig själv och tittar utifrån dig själv. Var väldigt medveten om att det är just du som tittar genom dina egna ögon. Känner du att du har en bredare blick och en helt annan energi?

I första situationen…

…ger du bort din power, din kraft! I andra situationen tar du tillbaka den. När du blir medveten om hur du tar in din omgivning kan du ta tillbaka din kraft och bli medveten om din självbild och din egen energi igen. När du landar igen i din egen energi är det du som styr hur de yttre omständigheterna påverkar dig. Frågan ”vem är jag?”  hjälper dig också att landa i dig själv igen och ge dig din energi tillbaka när du väl sätter ord på din egen självbild.

Jag gjorde så klart… 

…övningen här med vyn utanför mitt fönster. Det är fortfarande lika grått ute, men det påverkar mig inte negativt längre som det gjorde för en stund sedan. Det är helt ok, hur det än ser ut där ute.

Min mission är ta vara på livet och inspirera dig att våga göra samma sak. Varje dag. Min självbild är min mest värdefulla partner i det jobbet och i livet i stort och smått. Och det börjar alltid med min egen energi,med andra ord: ”Vem är jag?”

Jag hoppas att du ta vara på ditt liv och att övningen hjälper dig att ta tillbaka din kraft varje gång du känner att orken inte är på topp.

Berätta gärna hur det gick med övningen.

Med värme,

Jon

Jon Carnesten

Postad den 28 april, 2020
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.