Sommarregnet…

landar mjukt på uterummets tak. Värmen har gjort plats för en mer svensk sommar. Så här sitter jag och njuter av en kopp kaffe medan mina ögon letar efter en öppning i molntäcket. Visst är det konstigt att vi lätt försvinner i en känsla av längtan istället för att njuta här och nu?

Jag har varit där flera gånger denna vår. När corona satte stop för mina planerade kurser, så hamnade jag lite i samma tillstånd som jag upplever nu i uterummet. Jag letade och väntade tills den förväntade situation skulle återvända och jag kunde återgå till min planerade vardag.

Men nu fattar jag…

att det inte kommer att ske! Corona är bara ett exempel som kan ställa till det i vår vardag. Det kan handla om många saker. En sjukdom, förlorat arbete eller en relation som tar slut.

Det slog mig hur lätt vi låter yttre omständigheter påverka vårt välbefinnande. Hur lätt vi hamnar i en offerroll.

Jag har precis…

skrivit kursmaterial som handlar om precis detta och är tacksam för regnet som påminner mig om just detta och dessutom bekräftar det. Det är inte omständigheterna som styr vårt liv, det är vår tolkning av dem som ställer till det!

Så här sitter jag och skriver till dig och alla som vill läsa detta. Regnet smattrar fortfarande på taget och istället för att längta efter att solen ska visa sig igen, känner jag tacksamhet för denna stund som jag får dela med just dig. En stund där jag kan samla mina tankar och landa i mig själv för att sedan kunna bestämma hur jag vill känna mig och hur jag vill agera utifrån den känslan.

Vad landar…

hos dig när du läser detta? Andas och landa i dig själv. Vad är viktigt för dig just nu? Låter du omständigheterna styra eller låter du ditt hjärta lysa upp din vardag?

Med värme,

Jon

Jon Carnesten

Postad den 2 juli, 2020
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.