Sommaren är kort

Sommaren är kort. Det mesta regnar bort, men nu är den här. Så ta för dig, solen skiner idag.

Hösten kommer snart.Det går med vindens fart. Så lyssna på mig, solen skiner, kanske bara idag.”

Tomas Ledin sjunger det så bra.

3 grader i gräset

Jag har skämt bort mig själv med att kliva ut barfota i år när jag tar första svängen i trädgården med hundarna tidigt på morgonen. Jag har njutit av det daggvåta gräset och värmen, som vissa dagar har varit mer tropisk än svensk. 

Det har varit en lugn sommar och jag tror att jag har vridit ur varje möjlig sekund av njutning ur den. Jag har visserligen inte haft semester i år, men det har jag aldrig. Sommaren är högsäsong i min verksamhet och jag föredrar att dra ner på tempot under vintern istället. Jag vilar mycket bättre med en kopp te och en bra bok framför brasan när snöstormarna yr, än i solstolen. 

Alla vi vilar olika och jag får min vila och tankar mitt D-vitamin i solen när jag jobbar i trädgården, vilket jag gör varje dag oavsett väder. Det finns alltid något att göra när målet är att bli självförsörjande på örter, grönsaker och rotsaker. 

Jag ger ett fysiskt uttryck för min vision och jag stärks av att steg för steg se min vision bli verklighet. Jag lever min dröm, eller rättare sagt, jag manifesterar min dröm. Vilken dag som helst får jag mitt första barnbarn och den känslan går inte ens att beskriva. 

Rikedom

Jag kan inte med ord riktigt beskriva hur löjligt lycklig och rik jag känner mig när jag borstar av min egenodlade potatis inför förvaringen. Att veta att jag har potatis till april 2021 i mitt skafferi. Den har vuxit helt av egen kraft, men det är ändå timmar av kärlek den har fått av mig under sin tillväxt.

Det är så med oss människor också. Vi växer av egen kraft, men utan kärlek och stöd av våra medresenärer på Livets Stig kan det bli tufft. Jag har under sommaren också fått möjlighet att skapa relationer där jag ser nya nyanser, en ny vibration jag tidigare inte sett. Relationer som bygger på ömsesidig respekt och en önskan om rikedom och tillväxt i relationen. 

Jag har äntligen fått se att den kollektivt tuffa resan vi gjort har skapat snällare människor som värdesätter varandra och det enkla i livet. Jag har lärt mig så otroligt mycket detta år av de människor jag mött. 

Som bortblåst är planen att ta emot större grupper på mina utbildningar. Utsunds Kurscenter kommer absolut att få en ökad kapacitet, men på mina utbildningar så kommer jag att fokusera på mindre grupper även i framtiden. Det har skapat en bättre transformation i mina deltagare och alla redovisar väldigt bra resultat, vilket värmer mitt hjärta enormt.

Jag älskar min hängstol. Här föds många ideer.

Hösten

Hösten är tid då vi naturligt går in i ett lugnare tempo, vilket egentligen är motsägelsefullt i det moderna samhället då det är då de flesta kliver in i stress igen. Förr i tiden så gjorde kylan och de mörkare kvällarna att våra arbetsdagar ute blev kortare och vi hade tid till att läsa, skapa och samtala på ett annat sätt. 

Nu är det lite tvärtom. Vi kliver in i arbetsrutiner och skolrutiner. Vi kliver upp, vi pendlar, vi jobbar, vi kör till träningar och vi säckar ihop framför TVn och sen sover vi. Borta är lugnet som de ljumma sommarkvällarna och meditationen på stranden eller i skogen gav oss.

Hur kan vi då ta med oss allt det bra sommaren ger oss, in i hösten? Vi får se det ur fler perspektiv, så klart. Det jordiska först; vad i dina rutiner kan du ändra på för att frigöra tid till att fortsätta sitta på stranden en stund? Du får sitta påklädd och så småningom med en filt om axlarna, men det är inte solen som är det viktiga i detta. Det är faktiskt sittandet, bara varandet som är viktigt. Du behöver faktiskt inte åka till stranden, du kan skapa samma bara vara känsla hemma i den där mysiga fåtöljen du har i hörnet. Där kan du sätta dig och bara vara, men en bok, en stickning eller inget alls om du föredrar det. Poängen är att du behöver varva ner, så ofta du kan.

Jag får med mig sommaren i varje tekopp jag serverar, då minns jag varje promenad och solstråle mot min hud under sommaren. Varför? Allt te som serveras här är odlat, skördat och torkat av mig.

Örtte kan serveras både varm och kall. Ju längre örterna får dra, desto godare.

Gemenskap

Skapa gemenskap (så gott du kan). 1 september startar alltid höstens och vinterns verksamhet hos mig. Vi har samtalskvällar, seanser, trumresor, hantverkskvällar osv. I år är antalet deltagare halverat, för att bemöta de rekommendationer som vi just nu är tvungna att ta hänsyn till. Vi ska vara rädda om varandra, inte rädda för varandra. 

Det finns en stillhet, en ro i att delta i gruppaktiviteter. Vi är ändå flockdjur som behöver det sociala samspelet för att känna oss tillfredsställda. Alla behöver gemenskap för att må bra. 

Det är faktiskt extra mysigt att starta och avsluta en hantverkskväll i trummans urvibration. Hantverket skapar less-stress i sig, men trumman petar dig över kanten till icke-existens. Du bara är, bortom tid och rum en stund. Under den stunden blir du balanserad och i din kropp startar en självläkande process med hjälp av endorfiner och hormoner. 

Ta hand om dig i höst. Ge dig själv en gåva i form av små minisemestrar i vardagen. Inför kvällar där det är fokus näring för själen. 

Vill du ge näring för själen hos mig, så är du hjärtligt välkommen!
Klicka dig vidare till hilaria.se och se höstens program som publiceras 28 augusti.

Med värme & kärlek
Mira

Mira Mård

Postad den 26 augusti, 2020Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.