Rädsla

”Rädsla är en god tjänare, men en värdelös mästare…” Det var det Mother Pinetree svarade mig när jag frågade om hur jag kunde hantera min rädsla. Att jobba bort mina rädslor är nog det svåraste jag varit med om. Men, friheten jag fick är belöning nog.

By-pass på logik

Rädsla är en instinkt. Något som är lika gammalt som skapelsen självt. Det är rädslan som ligger till grund för människans överlevnad. När vi är styrda av rädsla finns lite, eller ingen logik i våra beslut. Vi väljer flykt eller det gamla trygga.

I de fall personer söker upp mig för schamanska ceremonier för att övervinna sin rädsla handlar det om att utröna om rädslan är befogad eller obefogat. Med andra ord, är rädslan baserad på trauma eller finns den bara i tanken, känslan eller själen.

Som exempel på ovanstående kan vi göra en jämförelse (finns att läsa i Mother Pinetrees Visdom). För en person som inte kan simma är det logiskt, eller grundat, att vara rädd för att drunkna. Men, för en simkunnig person är rädslan obefogad dvs ologisk. Den har sitt säte bortom logiken och sinnet tappar kraft inför rädslan.

I en schamansk ceremoni fokuserar man på det vi inte är medvetna om. Det kan handla om tidigare liv eller inlärd rädsla. Någon vuxen kring dig som barn kanske lärde dig att vara rädd genom sitt beteende eller något som han eller hon sa. Genom att resa i trummans urvibration kan du utröna var din rädsla har sin rot och vi kan genom den schamanska ceremonin skapa förståelse och förlåtelse och därmed också läkning.

Min målbild – att se årstiderna växla i det här trädet tills jag är gammal.

Framgång

Vad har då rädsla med din framgång att göra? Din rädsla kan skapa många hinder på din framgångsväg. Medvetet eller omedvetet styrs dina beslut av såväl kunskap som rädsla. Vi har många logiska rädslor när vi står inför ett hopp in i det okända. Orkar jag? Räcker min kunskap? Klarar jag av det? Hur kommer det jag gör uppfattas? Frågorna kan vara många och självklart är vissa av dessa frågor relevanta för det vi vill lyckas med, men om de hindrar oss och får oss att backa istället för att forcera framåt klassas de som rädslor i energiflödet.

Saknar du kunskap? Du kan lära dig mer och fortsätta framåt. Det handlar om att våga medge dels att kunskapen saknas och dels att skaffa sig den. Kan du inte lära dig, kanske du kan hitta någon annan som kan. Alla kan inte kunna allting, men kunskap finns och vi kan använda oss av andras kunskap. Det är så världen snurrar på – vi stöttar varandra i lyckas genom att erbjuda den kompetensen vi har till de som saknar den.

I det fallet att vi väljer att släppa in någon i att manifestera vår vision, kan vi stöta på en ny rädsla: Tänk om vår vision blir stulen? Bollen är i rullning igen. Vi har egentligen inget annat val än att utmana oss för att övervinna rädslan och få vår logik att inte fästa sig vid den. Det är en sinnenas och känslornas kamp, men friheten i att vinna den kampen är precis vad som behövs för att du ska kunna bli framgångsrik.

Friskt vågat och hälften vunnet, sägs det. Genom att identifiera, erkänna och möta dina rädslor och skapa förståelse för dem kommer du att vinna hela vägen och inte bara hälften.

Relationer

Den största rädslan på relationsfronten är nog att bli lämnad. Efter 25 år som spådam kan jag säga att de flesta kärleksrelaterade frågor handlar på ett eller annat sätt om just den rädslan. Frågan i sig har många formuleringar, men roten, essensen är just att bli lämnad.

Det handlar om att vi längtar efter kärlek, men om vi är rädda för att inte få uppleva den bjuder vi heller inte in till kärlek. Det är en balansgång, så klart utifrån våra erfarenheter. Har vi fått höra att kärlek är för dårar, att vi inte duger eller till och med blivit lämnade ett flertal gånger av de vi älskat så är det inte lätt att känna tillit. Men, det är vår rädsla som bromsar tilliten, alltså behöver vi övervinna rädslan för att kunna ge oss hän och ta emot kärlek.

Enkelt va? Skulle inte tro det, men det är den ekvationen vi behöver lösa. Gör vi inte det skapar vi heller inte någon förändring i vår vibration. Så länge vi vibrerar rädsla, möter vi det vi är rädda för. Med detta vill jag inte säga att allting är ditt fel och att din vibration orsakar att andra fattar oärliga beslut, men genom att vibrerar kärlek och älska dig själv dras du helt enkelt till människor som vibrerar lika och söker lika.

Lika barn, leka bäst, sägs det och det stämmer. Det är inte förrän vi har samma vision i livet som vi kan gemensamt röra oss framåt på Livets Stig i kärlek.

Inspiration går att hänga upp lite här och där som en påminnelse i varandet.

Comfort Box

Ja, alla vi har en. Den där mysiga boxen där vi vet vad som ska hända och hur vi ska hantera det. Genom att stanna här riskerar vi inget. Genom att stanna här utmanar vi inte heller oss till utveckling och tillväxt i varandet. Genom att stanna här kanske vi inte uppfyller våra drömmar, når de framgångarna vi önskar eller möter den där svindlande kärleken som vi längtar efter.

Ha sönder din box. Börja smått om du inte vågar demolera den helt i ett andetag och bara säga ”nu kör vi” och vila i total tillit till att allting blir som det är menat. Att bli vän med sin rädsla, förstå den och nyttja den kräver träning. Det börjar i sinnet, jobbar sig vidare till känslan och tillslut når insikten din essens, din själ och du känner frihet. Du har fått rädslan till att bli din tjänare istället för din mästare.

Behöver du hjälp med att ha sönder din box, så rekommenderar jag naturligtvis den transformativa resan som Mother Pinetree Visdom är. Vill du läsa mer kan du klicka på HÄR och läsa mer.

Med värme & kärlek
Mira

Mira Mård

Postad den 29 september, 2020Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.