Genom ditt inre universum

Har vi inte alla någon gång funderat över hur vårt liv skulle kunna sett ut om vi inte hade valt den där vägen…

Hur skulle ditt liv sett ut

Har du någonsin funderat över hur ditt liv skulle sett ut om du hade valt en annan väg, den där dagen?

Hur hade ditt liv sett ut, vilket arbete hade du haft, vilka mål och visioner har du varit tvungen att ge upp för att du gått just den där vägen fram som du egentligen inte hade tänkt att gå?

Vi är nog väldigt många som hade stora planer på framtiden och jag vet att jag själv hade högtflygande planer efter studenten då min dröm var att bli pilot inom det svenska försvaret.
Jag minns hur glad jag blev över brevet som kom hem i brevlådan där det stod att jag vart inbjuden att infinna mig för mönstring. Visst ville jag verkligen bli pilot, men jag vart inte beredd som kvinna, på att ge upp barn och familj. Så jag nöjde mig med att göra lumpen med ett gäng andra tjejer, vi tog oss igenom soldatprovet m m och jag valde sedan att ge upp en dröm och gå en annan väg. Ett val jag faktiskt ändå aldrig ångrat.

Vet vi egentligen varför vi gör de val vi gör i livet

Kanske borde vi fundera över varför vi gör de val vi gör. Vad är det som driver oss till de val vi gör och varför ligger det så starkt i vår fysiska kropp och innersta vilja?
Har vi kanske triggats av något som vi upplevt förut, i ett tidigare liv, i ett helt annat perspektiv och hur kommer det sig att vår drivkraft är så enormt stark i många fall då vi nästan vägrar att ge upp. Vad är det som gör att vi fortsätter att gå mot det mål som vi kanske insett för länge sedan ändå är satt för högt och hur skulle det kännas att behöva avbryta något som vi tror så innerligt starkt på.

I många regressionsbehandlingar som jag gjort så kan jag faktiskt härröra klienters mål och visioner till något som de faktiskt har haft med sig en bild av sedan barnsben. Det är en sån kraft i dessa visioner och drömmar att det  nästan går att ta på dem och det är helt underbart fantastiskt att se glöden i mina klienters ögon när de beskriver exakt hur de tänkt sig sina mål, detaljerat och tydligt klart både för mig och för dem själva. Att se, uppleva, känna och dessutom dofta sig till den här visionen som bara legat där, i det innersta och som en viss tidpunkt i livet triggas av kanske bara ett enda ord eller en känsla är så underbart fantastiskt att se. Det finns nog inget starkare och klarare ögonblick än just ett sådant ögonblick och det ger så otroligt mycket kraft och energi laddat med känslor, rörelser, aha upplevelser och positiva rysningar att upplevelsen ibland kan kännas levande.

Vad händer i kroppen när vi minns

När vi minns våra drömmar och visioner sådär extra tydligt, så kan det trigga en hel del cellminnen på djupare nivå och det är riktigt häftigt när vi också kan visualisera och se saker framför oss som känns så verkliga att de lika gärna kunde ha hänt, där och då. Det är inte alls konstigt att vi kan koppla ihop celler, neuroner och minnen när vi visualiserar oss in dessa drömmar och mål som vis er framför oss. Det hela blir liksom bekräftat på något sätt för kroppen som i samma stund reagerar med behagliga rysningar och kroppen kan till och med rycka i dessa lägen. Det är i dessa ögonblick som vi kan se det i ett större perspektiv och dessutom få en inblick i vem vi är och varför vi har dessa egenskaper som vi har i vårt inre universum. Det blir som en spegel som tar oss bakåt i tiden och som spelar upp det som kanske innerst inne alltid vetat men aldrig tagit oss tiden att ta reda på.

Varför är det viktigt att vi står upp för vår personlighet

Kanske har du funderat över hur det kommer sig att du anpassar dig i olika avseenden för att passa in i vardagen?
Jag möter många människor dagligen som anpassar sig, ändrar sina värderingar och tankesätt, sin egen person just för att passa in i mängden eller under under större sammankomster och tillfällen. I samma stund som de försöker att passa in så tappar de också sin egen personlighet, trycker ned eller kväver sina egna åsikter och håller med övriga för att de så gärna vill passa in i mängden och för att helt enkelt få möjligheten att få vara en av de andra och tillhöra gruppen. Det vi gör i dessa lägen är att vi tappar vår egen identitet, vår egen person den som vi är ämnad att vara från den dagen vi kom till och meningen är att vi skall ta vara på våra egenskaper, vår inre kunskap och den vi är alla unika. det finns bara en av oss och det är det som är det fina att vi kompletterar varandra så otroligt bra i livets spel och pussel och utan varandras olika personlighet hade vi aldrig haft några utmaningar som visar oss så tydligt att vi faktiskt behöver varandra.

Så nästa gång du känner dig osäker och försöker att ändra din personlighet för att passa in –
var stolt över vem du är och över dina åsikter, dina värderingar och dina åsikter för världen behöver dig……

Carina Hammarsten

Postad den 18 december, 2019
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.