Naturen vaknar

Om du tar en närmare titt så ser du hur fantastiskt allting fungerar. In i minsta detalj.

Naturen vaknar.

Nu på kan du se mängder av växter och träd som blommar ute i naturen. Om du tar en närmare titt så ser du hur fantastiskt allting fungerar. In i minsta detalj. Blommorna är lika vackra som varje år och det finns ingen blomma som håller tillbaka. Ingen växt som verkar vara blyg.

Det är samspelet i naturen som skapar de vackraste vyerna. Det är mångfalden som gör helheten. Varje årstid har sitt eget ansikte och det finns alltid något att uppskatta. Du kanske har en favoritårstid? Det är helt ok, för du får välja! Det är den stora förmånen som du har. Du kan välja, eller snarare sagt, du måste göra val i ditt liv!

Vad kan vi lära oss av naturen?

Jo, ett frö behöver inte lära sig vad det ska bli och hur man gör. Allt det magiska finns gömt inom det lilla fröet. Just nu planterar min fru olika frön i små krukor. Det har hon gjort i många år. Små frön, som växer och bli stora och genererar, bland annat gurkor i mängder som räcker till hela sommarens konsumtion av gurkor, tomater, m.m

Du och jag…

…har så klart också blivit vuxna. Med hjälp av samma magi har vi gått från bara några få celler till de vi är idag. Vårt liv kommer däremot med ett extra ansvar. Vi måste varje dag välja vem vi ska vara. Självbilden av fröet är en ickefråga, men din och min självbild är avgörande, varje dag. Den styr din glädje, dina relationer, din framgång, etcetera.

Lyxen av… 

…att vi alla kan utveckla vår självbild anser jag som den största gåvan i livet. Personligen tycker jag att det är det mest magiska som finns. Du och jag är gjorda av samma magi som vi kan se i naturen. Vi är en del av helheten. Skillnaden mellan, det som vi kallar för naturen, och oss människor är att du och jag kan välja hur vi utvecklas. Därmed kan vi påverka vår livskvalité och vårt arv som vi lämnar över till allt och alla som kommer efter oss.

Se dig gärna omkring och hitta din styrka i allt som naturen påminner dig om. Fundera på hur du vill använda den kraften i just ditt liv!

Med värme

Jon

Jon Carnesten

Postad den 17 april, 2020
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.