Lycklig!

Dalai Lama ”Genom medkänsla och kärlek kan vi lösa många problem och erfara sann glädje och frid”

Att vara nöjd!

Att vara lycklig eller känna lycka är ju för en stund bli kär i sig själv!! Att känna sig nästan lite nykär, med ett bubbel i magen som sedan sprider sig i hela kroppen. Men hur blir man nu lycklig? Vad gör man om man fastnat i ett olycklighetensträsk? Många springer runt i sitt egenskapade ekorrehjul med en väldig fart. Strävan efter att göra så många saker som möjligt är stor, eftersom vi tror att lyckan bor där. För att bli lycklig behöver vi bli mer nöjda med det vi presterar, stort som smått. Jag själv blev lycklig över ett marmeladkokeri, så det behöver inte vara ett ”rädda världen lycklig” Det viktigaste är att vara nöjd över det man presterat, är man det så skapar man sin egna lycka. Njöt vi av vår framgång? Firade vi? Eller blev det bara ett ljumt konstaterande att, japp då va det klart!!

Att fira!

Att fira och vara nöjd med det vi gjort är en del i att bli lycklig. Att verkligen känna att det där gjorde jag jäkligt bra!! Att göra sig själv glad över sin egna prestation. Sin egen lycka skall vi inte jämföra med någon annans, för då går vi in och blir instagramvänligt olyckliga, då menar jag att man lätt sätter ihop 10 olika människors görande, till en, och då skapar vi frustration över att inte prestera tillräckligt. Utan istället vara nöjd med vår egen lycka. Studier har visat att om vi på dagligbasis ägnar oss åt något vi tycker om eller har som hobby, så blir vi lättare lyckliga. Att varje dag ägna sig lite åt sig själv är väldigt befriande och självläkande. Det kan vara allt ifrån laga mat, läsa, lyssna på musik, träna, göra smycken, baka, bara du gör något du tycker om att göra, och sedan är nöjd över, blir vi lyckliga.

Buddhas filosofi

Buddhas filosofi menar att den biologiska hjärnans grundinställningar på att se möjligheter istället för nackdelar är en stor orsak till att vi finner lycka! Genom att se positivt på olika saker som händer i livet och hitta olika vägar för att lösa görandet och att vara nöjd med det man presterat, ja då hittar vi alla lyckan. Glöm inte att fira det som genomförts!!

En nöjd och lycklig Buddha

Livet skall Bubbla
Kram Kristin

Kristin Hylén

Postad den 6 januari, 2020Kristin_Hylén
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.