Life is a bitch!

Vi påminner oss själva om hur tufft livet kan vara…

Vi har många

uttryck som påminner oss medvetet eller omedvetet om att livet är tufft.

Ja, livet är inte lätt. Nej, det är det inte, om vi nu väljer att lyssna på alla dessa uttryck.

Jag tror att livet är menat att vara en positiv upplevelse. Jag tror stenhårt att det finns en mening med både mitt och ditt liv. Och när det finns en mening med livet måste det också finnas en väg dit! För annars finns det ju ingen mening.

Jag tappar så klart

själv tålamodet ibland. Jag dömer andra och mig själv. Jag höjer rösten ibland när jag känner att jag inte når fram. Så klart att det händer mig också.

Livet kan uppfattas genom två olika glasögen. Det ena paret tolkar livet genom rädsla och det andra paret tolkar med hjälp av kärlek. När jag höjer min röst eller känner mig sårad eller liknande, ställer jag mig själv följande frågan: ”Är det så här jag vill känna mig?” Svaret är så klart ”nej”.

Vad är det då som får mig att känna så? Är det mitt försvar eller någon form av rädsla? Eller är det kärlek? Vad kan vara lösningen?

Ja, inte är det försvar och rädsla i alla fall. De gör situationen bara värre.

Jag har testat

en sak själv några veckor nu. Jag skulle vilja utmana dig att testa det också. Återkom gärna med hur det  gich för dig!

Så fort jag känner mig sårad, eller hamnar i försvar påminner jag mig själv om vad jag vill känna i mitt liv. För min livskvalité är i slutänden summan av det jag har känt! Positiv eller negativ…

Istället för att andra ska bete sig som jag vill, väljer jag att skicka kärlek till dem. På riktigt!

Det som händer är att jag nu samtidigt skapar samma känslan i mig själv. För att kunna skicka måste du känna eller vara i samma känsla. Vad tror du hände med den dåliga stämningen som fanns tidigare?

Livet är menad att vara gott!

Det verkar som vi nästan har glömt bort hur det är att bara kunna njuta av livet, av varandras sällskap och av att helt enkelt vara tacksam.

Så skicka din kärlek. Till dig själv och andra. Skicka ett leende, ett sms. Kramas lite längre. Och gör det från hjärtat!

Det är inte livet som jävlas med oss som så många vill påstå. Det är vi som bär på ansvaret att välja! Välj att skicka din kärlek. Alltid…

Make a difference by being the difference!

Med värme,
Jon

Jon Carnesten

Postad den 14 november, 2019
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.