Konsten att leva som man lär…

Att vara sann mot sig själv och leva som man lär är inte alltid så lätt men ack så viktigt.

Eget Arbete

Att jag hjälper andra att utvecklas genom att lyssna på sig själva och sina djur medför att jag måste göra det samma. Vägen mot att vara sitt bästa jag är sällan snörrät och inte alltid lätt. Det kräver eget arbete. För mig är mina djur den ständiga påminnelsen om vikten av återhämtning och att ta hand om sig själv för att kunna hjälpa andra.

I umgänget med djuren blir det så tydligt om vi inte är riktigt närvarande. De svarar oftast med att inte lyssna på oss, för att vi inte lyssnar på dom. Eller att på ett överdrivet sätt påkalla uppmärksamhet. Är jag stressad blir Ciss övervarvad och påtalar högt och ljudligt att nu är det dags att jag fokuserar på bara henne.

Ciss

Medvetna val

När livet kommer emellan och vi kanske inte kan sköta om oss som vi borde är det viktigt att medvetande göra det och gör medvetna prioriteringar. Genom medvetna val tar vi också kontroll över vad vi gör och kan på det sättet öka vårt välbefinnande. Trots att tid och eller möjlighet till återhämtning kan vara minimal så finns det alltid lite vi kan göra. Gå ut i naturen och ta några djupa andetag. Låt djuren få hjälpa till att lugna ner dig. Klappa på hunden medvetet eller diskutera det som rör sig i huvudet med katten… Genom att sätt ord på tankarna och rikta dem till ditt djur kan vi ofta vinna två saker. Dels är vi närvarande i umgänget med djuren, de påverkas ju av våra tankar oavsett, och få på så sätt en bättre kontakt. Och dels kan det vara så att det blir lättare att lägga dem åt sidan när vi lyssnar på våra egna ord utifrån. Djurens läkande kraft är enorm.

Återhämtning

Min sommar har bestått av väldigt mycket arbete så för att få tiden att gå ihop har jag lagt ”allt annat” åt sidan. Det har inneburit att jag varit tvungen att vara väldigt medveten om hur jag använder den tid jag varit ledig, för att få maximal återhämtning.Hade jag tillåtit mig att sjunka ner i soffan och känna hur trött jag var hade jag inte orkat.

Istället tankade jag så mycket energi och kraft jag kunde från djur och natur. För mig var det ett väldigt medvetet val att verkligen njuta av det vackra vädret och de lediga stunder jag hade och kunde vara ute och njuta av vår vackra svenska natur. För mig har det handlat om snabbt bad på hundpromenaden eller att stå 5 minuter barfota i gräset

bad .

Balans

Vi har alltid ett val hur vi använder den tid vi har. I min drömvärld hinner jag med djurträning, klienter, min egen personliga utveckling, ingenjörsarbete och allt annat som livet som människa och egen företagare innebär. Ibland blir det dock obalans och det är helt okej, för en kortare period.

Jag har ett ansvar att hitta balansen i mitt liv för att må så bra jag kan såväl psykiskt som fysiskt. Ingen annan kan göra det åt mig. Jag kan få hjälp och råd från andra men i slutändan är det jag som måste fatta besluten och göra jobbet. För mig innebär det att skära ner på mer eller mindre roliga ”måsten” och ta mig tid till det som verkligen ger återhämtning.
Det är först när jag gör det som jag verkligen kan hjälpa dig och dina djur att utveckla det magiska i tillvaron.

Låt din magi sprudla! Soliga kramar Kajsa

Kajsa Levander

Postad den 4 september, 2020
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.