Kapitulation har en vän – Acceptans

Kraften till förändring kan ha sin källa i flera olika ting. Kapitulation är en av de kraftfullaste källorna till förändring och kan ge dig en kick-start efter en lång tid av kamp, jakt och återvändsgränder. Kapitulation har en vän – acceptans.

Acceptans

Kapitulation har jag skrivit om tidigare. Kraften i att kapitulera är ett stort steg till att skapa förändring. Att sluta harva runt i det gamla som inte ger plats till det nya. Ibland blir vi tvingade till kapitulation och det för oss vidare till acceptans. Att gilla läget kan vara det svåraste vi har att möta, men det är också nödvändigt för att din vibration ska förändras. Balanseras till ett mottagande flöde, istället för ett drivande flöde. I det drivande flödet kan möjligheter missas för att blicken är riktad framåt och är i framtiden istället för i nuet där vi faktiskt kan skapa.

Att ständigt blicka framåt skapar ett hårt, drivande flöde där acceptans, förnöjsamhet och annat som främjar kreativitet och inspiration inte kommer fram i nuet. Att vila i acceptans ger dig möjlighet att se och uppleva.

Det finns en befrielse i acceptans. Den befrielsen ger dig kraft till att se annat än det du eftersträvar att uppnå. Att bara vila i acceptans ger dig inte bara frihet och ett lugn. Den ger dig också ett högre, vidare perspektiv av din situation och dina möjligheter. Sakta men säkert infinner sig en stillhet i själen och andetagen känns lättare. Så småningom landar du i en känsla av att du faktiskt gjort det bästa du kunnat utifrån de förutsättningarna du hade. Du börjar närma dig förlåtelse och förståelse. 

Processen går vidare och ny vibration föds. Du är på väg.

En liten lapp för påminnelse!

Sluta

Att sätta upp mål är ett jättebra sätt att ta sig vidare, men ibland går man bet på det för att någonstans finns en ribba att nå upp till. Det kan ibland vara bättre att medvetet välja bort den tankebanan som hindrar dig från att nå de resultat du önskar. 

Ett konkret exempel på det här vad jag och min holistiska coach kommit för att kallar “99/100”. Det är nämligen så att jag ser inte de 99 sakerna jag gjort rätt. Jag ser den där enda “1” som inte gjorde att jag kom upp till 100. Det sitter i sen skoltiden och har resulterat i att många saker kommer aldrig ut i gårdsbutiken t ex. Bara för att “1” stoppar mig. 

Jag har valt att möta det här “99/100” hindret med en konstant påminnelse omkring mig, för att inte bara skapa medvetenhet utan för att exponera mig för det. Det står i min tidbok, i min skrivbok, det sitter en lapp i ateljén, det sitter en lapp på kontoret och en på laptopen. Varje gång jag kommer till en situation där jag känner att jag håller tillbaka pga “1” så tar jag ett djupt andetag och tar tjuren vid hornen och väljer en annan väg. Jag förändrar mitt resultat genom att sluta styras av en “1”.

Genom att sluta underkasta mig ett gammalt, tryggt mönster, skapar jag en ny vibration. En ny möjlighet jag tidigare inte vågat utforska pga “1”.

Skapa medvetenhet kring ditt hinder och möt det. Se ditt hinder för vad det är, ge det inte mer makt än vad det förtjänar. Förstå det och förlåt det, eller förlåt hur det skapades. Hitta vägar runt det och påminn dig själv om att välja annorlunda. På så sätt skapar du ett nytt perspektiv och en ny utgångspunkt för framgång. 

Tillåt dig själv att bli fri i ditt vågande! 

2020 kommer att bli ett år av framgång på många plan. 

Våga tro det och våga anamma det. 

Våga

Mira Mård

Postad den 7 januari, 2020Mira Mård
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.