Hur du kan minska din oro

Hur kan vi minska oro och sprida trygghet…

Det kan vara svårt

att inte påverkas på något sätt av situationen som vi upplever idag. Vi skulle alla kunna skriva en lång lista med saker som oroar oss eller som vi rentav är rädda för.

Klart att det dyker upp oroliga tankar i mitt huvud också. Skillnaden idag ligger i hur jag reagerar på dem jämfört med hur jag skulle ha reagerat för 10 år sedan, innan jag började jobba aktivt med mental träning och coachning.

Oro och rädsla

är ett resultat av det som vi tror oss kan komma att hända i framtiden. Vi skapar en bild av det som skulle kunna hända, som sedan blir vår verklighet.! Det blir vår verklighet för att vi på riktig kan känna rädslan i vår kropp i form av en olustig känslan.  Oavsett vad som händer i verkligheten, blir du inte av med den känslan om du inte skapar en annan mindset eller en annan verklighet att tro på och släpper dina gamla tankar.

Din verklighet

skapas nämligen av dig själv. Det är gåvan som vi alla fick med oss när vi föddes. Både på gott och ont. Det är vi tillsammans som har skapat denna värld och det är vår gemensamma uppgift att tillsammans fortsätta att göra det. Hur vi gör det? Det gör vi automatiskt med hjälp av våra tankar, känslor och beteenden. Det är de som först skapar din inre värld och därefter den yttre världen. Våra handlingar baseras alltid på det som vi är beredd att tro på i stunden. Vår utmaning ligger i att våga tro. På både oss själva och varandra.

Vad kan du  göra

för att ta dig förbi dina rädslor?

  • Rädslor kommer från din hjärna och det du fokuserar på. Lägg ditt fokus på det du själv vill bidra med, som kärlek, medmänsklighet och ett lugn.
  • Meditera för att kunna ta lite distans från din oro och våga upptäcka att du är så mycket mer än din hjärna.
  • Fråga dig själv vad det är som du som mest behöver just nu och skapa det, genom att bidra med just dem bitarna för din omgivning.

Tankar eller funderingar? Lämna gärna en kommentar som hörs vi snart.

Med värme,

Jon

Jon Carnesten

Postad den 23 mars, 2020
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.