Hur vet jag min väg?

I mitt arbete med att vägleda människor som fastnat i varandet, har jag under åren mött denna frågan många gånger. Den kan formuleras på många sätt, men andemeningen är alltid densamma – Hur vet jag MIN väg?

Vägen är diffus

Någon gång möter vi alla det ögonblicket där vi känner oss vilsna. Tveksamheten slår till och tillit är som ett minne som bleknat med tiden. Det är i det ögonblicket som vi har möjlighet att revidera vår vision, vår känsla och våra fotsteg på Livets Stig. Det är här vi kan skapa varandet vi vill ha.

Ta dig tid att stanna upp. Logga ut och logga av. Hitta en plats där du kan låta sinnet vila från intryck och hitta också en plats där din känsla får vila. Du ska i det här ögonblicket inte behöva ta in eller ta hänsyn till någon annan. Platsen behöver inte vara speciell, den behöver bara vara din. Under mina småbarnsår kunde min plats vara farstukvisten med en tekopp när barnen somnat. Ibland var det soffan med en tunn sjal över huvudet så jag slapp se rummet jag var i… 

Checklistan

Här kommer en checklista på hur du kan känna efter att du är på DIN väg:

  • Den väcker din passion
  • Den tillfredställer dig
  • Den får dig att vibrerar i samklang med Skapelsen
  • Den ger dig enkelhet i dina beslut
  • Den väcker din kraft

Enkelt. Kort och koncist. Men, nu ska vi gå igenom punkterna, så du får konkreta tips till hur du kan hitta de stegen som leder sig till DIN väg.

Skogen är en bra, fridfull plats för att höra sina tankar.

Den väcker din passion. Jag frågar dig, vad får ditt hjärta att klappa lite extra? Vad får din trötthet att bli betydelselös? Vad får dig le och dansa inombords? Det du brinner för, din passion är alltid i samklang med din vibration och med den vägen du bör gå. Älska det du gör, brukar jag råda folk till och det här är exakt det jag menar. 

Älska det tillräckligt mycket för att våga gå tillbaka till det, även om det inte alltid går som du förväntat dig. Och, var medveten om att din besvikelse står i direkt relation till din förväntan. Förväntan bör också mätas och tyglas så att det inte styrs av känslan fullt ut. Förväxla inte detta med att tro, tro och förväntan har inget med varandra att göra. Det som väcker din passion står i nära relation till din tro. Tror du inte på det du gör, så faller korthuset. 

Den tillfredställer dig. Jag frågar dig, vad har du gjort när du känner dig tillfredsställd både mentalt och känslomässigt? Vad får dig att känna dig nöjd? Vad får dig att känna dig stolt? Vi kan på en dag beta av arms långa listor med måsten och borden. Viktiga saker och oviktiga saker. Vi får jobbet gjort och vi har presterat det vi ska. Men, om vi inte känner oss tillfredsställda eller nöjda med det vi gjort uppstår en tomhet. Den tomheten talar om att du inte gör det du är ämnad att göra. Detta bör inte förväxlas med en dålig dag eller med de sysslor som är nödvändiga för att du ska kunna hålla dig på din väg. Vissa saker måste vi göra för att samhället regelverk kräver det.

Den får dig att vibrerar i samklang med Skapelsen. Jag frågar; Känner du att du är en del av en helhet? Känner du att det du gör skapar skillnad och mening?
När du känner att du är en del av något större, även om det inte inkluderar andra människor så är du på rätt plats. Rätt människor kanske bara inte korsat din väg ännu, men vila i tillit till att de är på rätt väg. Din vibration i samklang med Skapelsen, attraherar andra som är i samklang med Skapelsen. Även om de inte är färdiga, så vet de sitt mål. De har en annan medvetenhet och har kommit till insikt om vad de önskar i hjärtat och i själen. De söker nu ord för sinnet att hantera så att dessa tre i samklang kan skrida över i handling. Det viktiga i det här är att fortsätta vara medveten om din väg och våga hålla dig till den, inga omvägar längre. Gå sakta eller gå fort. Ibland kanske stå still, men aldrig tillbaka eller vika av från din väg. 

Den ger dig enkelhet i dina beslut. Jag frågar; Har du svårt att välja? Vacklar du i dina beslut?
När du är på din väg i livet, i skapelse, så råder ingen tvekan om vad som är nästa steg på Livets Stig. Det går kanske inte med lätthet, men det finns heller ingen tvivel i dina beslut. Ett steg i taget. Ett andetag i taget tar du dig framåt på Livets Stig. Det vore en illusion att säga att “är det rätt så går det lätt”. Ibland går det inte lätt av den enkla anledningen att vår omväg från den rätta vägen har skapat hinder som vi behöver ta oss över för att vara på får egen väg igen. Det magiska i det här är att även om vi möter hinder eller turbulens så vilar vi i fullständig tillit till att vi valt rätt. Att vi är på väg mot det som är vår rätta väg. Ibland kan man komma på sig själv med att fundera över om man är klok eller ej, men det är en annan diskussion. 

Den väcker din kraft. Jag frågar; Vad får dig att känna dig kraftfull? Vad får dig att känna dig oövervinnerlig, om än bara för en stund?
Aaah, den känslan. Alla vi har någon gång upplevt att vi VUNNIT. Vi har stått där på första plats på prispallen och omfamnat hela världen med vår kraft. Vi kanske inte har stått på en riktigt prispall och fått en riktig medalj eller en pokal, men någon gång har vi upplevt den känslan. Det kanske var när du klättrat upp i ett träd eller när klarat av att jogga den sträckan du bestämt dig för

Frågor är bra tankeväckare

Det här är några av många frågor du kan ställa dig själv och låta dina svar vägleda dig till vad som är din väg här och nu i varandet, på Livets Stig. Ibland behöver vi en knuff, en vägledande hand eller ett samtal. Ibland behöver vi bryta vardagen för att finna nya insikter och fylla på vår verktygslåda så att vi kan tackla vardagens utmaningar på ett klokt sätt. Oavsett hur du väljer att vara i samklang med din vibration, så är det av vikt att göra det. 

I år kände jag att förmågan att stå i sin egen kraft och våga hålla sig på sin väg i livet är extra viktigt. Världen omkring oss är i ständig förändring och vår egen inre kraft är den fasta punkten vi bör förlita oss på och våga vila i. Därför ändrades också temat för sommarens retreat till Din Inre Kraft. Vill du läsa mer om den klickar du vidare hit: Hilaria’s Sommarretreat 2020.

Med kärlek & värme
Mira

Mira Mård

Postad den 29 juni, 2020Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.