Fyra steg för bättre relation

Alla vill komma någon annan nära, men alla vet inte hur. Och vi har inte alltid lärt oss att ta emot kärlek eller ge kärlek, villkorat. Istället villkoras kärleken och vi försöker lära andra hur de ska vara. Våga istället förbättra  relationer och var villiga att skapa en förståelse om vem du är utifrån varifrån du kom. Genom att ta egna steg i medvetande uppnår du verklig förändring och du kommer bli mer kärleksfull och säker i dina relationer.

Kan en person förändra sig?

Den här fråga har jag fått så många gånger framför allt när de som tränar med mig pratar om kampen i sina relationer. Oavsett om det är en partner i fysisk attraktion eller om det är barn, arbetskollegor eller vem de än är i relation med. De undrar om deras partner någonsin kommer att bli mer romantisk eller om deras arbetskompisar kommer sluta vara så irriterade. Det är lätt att tänka på det du inte kan kontrollera, fast det finns så mycket vi kan kontrollera.

bubuteo för företag

Vems är ansvaret?

Bara genom att ta hand om ditt ansvar av förhållandets dynamik ger du relationen 50% bättre chans att överleva. Nej du kan inte få en annan person att förändras, men du kan bete dig på sätt som uppmuntrar din partner att upprepa ett positivt beteende. Efter att ha gjort detta över en längre tid, nej en dag funkar inte, inte en vecka heller, om du fortfarande inte får vad du vill från ditt förhållande, är du åtminstone i en mycket bättre position att fatta ett beslut om att gå vidare eller inte.

Ledaren växa i dig tidigt.

Dina idéer om relationer bildas mycket tidigt i livet. Dina inprogrammeringar skapar olika små modeller som blir dina interna arbetsmodeller om hur relationer ska/bör fungera. Många går under hela sina liv, utan att ens veta det, och agerar utifrån dessa idéer och modeller. Alltså många av dina reaktioner i dina nuvarande relationer kan vara ekon från ditt förflutna.

Upptäck historian, agera på nuet

När du upptäcker och accepterar det som du upplevde som barn kan påverka ditt nuvarande ledarskap som du börjar förstå var och när din kritiska röst tog över. Det är först då du kan börja träna känslorna och kanske avslöja dina egna orsaker till varför du väljer de vänner och den partnern du valt. Att känna till dina upplevelser och känslorna gör det möjligt för dig att sluta styras av dem.

Till Ditt Ljusaste Jag,

er Rebecka

NEDAN SER DU LISTAN.

Att skilja ditt förflutna från nuet innebär fyra viktiga steg:

1. Att erkänna ditt tunga tänkprat med dig själv 

Hör hur du låter när du pratar med dig själv. Lyssna på rösten och bli medveten om den är destruktiv, självbegränsande och om tankeprocess slår på dig. Denna röst kallas “din kritiska röst” som formas av och drivs av dina negativa idéer om dig själva och andra. Den förstärker gamla meddelanden som: “Du förtjänar kärlek” ”Du kan inte lita på honom; han lämnar dig” ”Hon bryr sig inte riktigt om dig. Ingen gör det.”  När du hör, förstår och erkänner denna röst börjar du snart våga utmana den och hör hur du gör intrång i dina relationer.

2. Lägg märke till mönster och triggers.

Det är när du har förstått hur ditt förflutna påverkar din nutid som det blir lättare att känna igen känslor och tankar som utlöser sig av gamla känslor. När du känner dig överväldigad av känslor som svartsjuka, misstänksamhet, raseri eller andra rädslor, kan du försöka förstår att dessa reaktioner ofta har mer att göra med känslomässiga mönster från länge sedan, än vad som för närvarande pågår. Du kan se hur du kan projicera dina känslor på din partner eller slå på dig själva i ögonblick när du agrar på dina känslor.

distansreiki

3. Att välja dina handlingar

När du kan stoppa och märka att du agerar på ett gammalt beteende som du kan göra bättre val om hur du vill agera i dina relationer. Du kanske känner en stark känslomässig reaktion, men du ger dig själv tid för att lugna ner dig, reflektera och välja hur du ska svara. Låter det svårt? Det kan det vara, men det finns knep att ta till. Själv lärde jag mig meditera och jag lärde mig Reiki. Att bli medveten om vilka åtgärder som synkroniseras med dina slutliga mål kräver träning och det kräver tid.  Att ge sig själv tid att pausa och utvärdera hjälper dig att skilja din nutid från ditt förflutna och inte bli offer för dina invanda känslor.

4. Att göra bättre val.

Förutom att du och jag väljer våra egna handlingar och bestämmer hur vi vill vara i våra relationer, kan vi göra bättre val om vem vi vill vara och vara med. När du hittar människor som har en hälsosammare stil än din nuvarande smittar det och du bildar en ny säkrare bilaga. Hjärnan kan programmera om sig och kan skapa andra bilder som hjälper till att ändra dina interna arbetsmodeller. Du kan omstrukturera bilder, idéer och förväntningar om vad tillexempel kärlek är i relationer.

Rebecka Gabrielsson

Postad den 20 mars, 2020Om Bybuteo
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.