Fyra saker att träna på

Det är idag svårt att undvika alla konton och inlägg som handlar om just personlig utveckling. Det verkar nästan finnas ett skönhetsideal även här.

Personlig utveckling. 

Det är idag svårt att undvika alla konton och inlägg som handlar om just personlig utveckling. Det verkar nästan finnas ett skönhetsideal även här. Gör si och så och framtiden är din! Har du också lagt märke till att många lockar med stora summor pengar, nya bilar varje månad och den perfekta relationen?

Som coach har jag självklart också kämpat med hur jag behöver marknadsföra mig själv. Hur ska jag vara som coach och vad erbjuder jag? Vad vill mina kunder ha och vilken image ska jag ha?

Hur fler gånger jag ställde mig själv frågan, desto mer förvirrat blev jag! Varje gång jag tittade på andra coacher, ökade min osäkerhet. Du kanske upplever samma sak när du tittar på andras liv? Varför var det så?

Svaret är…

…så klart att varken du eller jag är som alla andra! Så fort vi jämför oss med andra, så sviker vi oss själva! Vi kan så klart se om vi kan lära oss av andra, men vi ska inte jämföra oss med andra! För då hamnar vi i fällan, som delar in oss i bättre eller sämre. Varken du eller jag är sämre (eller bättre) än en annan!

Min egen resa är långt ifrån klar. Däremot har jag letat, tränat och sökt tillräckligt länge nu, för att kunna ge dig ett antal punkter som är värdefulla för dig på just din resa. Saker som du och jag har gemensamma och som du kanske inte har upptäckt än eller inte har använt fullt ut.

Fyra saker att träna på.

1: Din självbild.

Din självbild är förankrad i din hjärna och styr därmed alla dina beteenden. Ditt liv speglar sig bokstavligen i den du tror att du är!

2: Din andlighet.

Du har inget liv. Du ÄR livet! Du är magin som finns i och runt din kropp och kroppens minsta byggstenar. Här finns alla dina möjligheter att hjälpa din hjärna med att bygga en ny självbild.

3: Dina tankar:

Du tänker inga tankar. Tankar händer dig och kommer från ditt tillstånd. Är du deppig, då tänker du deppiga tankar etcetera. Så gör något helt annat när dina tankar inte hjälper dig!

4: Din självkärlek:

Din kärlek och acceptans för allt du är, Inklusive den delen som du inte ser. Det som vi är tillsammans och som behöver DIG. För utan DIG kan det aldrig finnas ett VI. Livet behöver DIG! Vi behöver dig…

Så klart…

…finns det många kloka människor därute som  kan lära oss mycket. Men varken du eller jag ska bli en kopia av någon annan. Därför kan jag som coach bara vara mig själv och min uppgift i min yrkesroll är så klart att hjälpa dig att vara dig själv fullt ut. För vad skulle vara mer värdefullt än det?

Jag avslutar idag med en önskan:”Jag önskar att du inser att dina viktigaste svar inte finns i att lära dig allt. Dina viktigaste svar finns i att tillåta dig själv att vara allt du redan är! ” Precis som ett ekollon aldrig behöver undra om det verkligen har allt inom sig för att vara en stor ek.

Med värme,

Jon

Jon Carnesten

Postad den 13 april, 2020
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.