Did you give yourself some love today Baby?

Du har kanske hört den kända låten ”Did you give the world som love today Baby” med Doris Svensson? Om inte kan jag varmt rekommendera dig att lyssna, till exempel här.

Det är absolut jätteviktigt att ge världen kärlek, varenda förbannade dag. Men det är faktiskt lika viktigt att ge dig själv kärlek, varenda förbannade dag också!

”Din viktigaste relation i livet”

På DN:s hemsida går det att läsa om ett tankeövning. Det går ut på att du ska lista de 3-5 viktigaste relationerna i ditt liv och är en övning av Mia Törnblom.

Kom du ihåg att lista dig själv bland de 3-5? Om inte är du knappast ensam. Det är, tyvärr, väldigt vanligt att vi glömmer bort relationen till oss själva när vi tänker på olika relationer som finns i våra liv. Men det är viktigt att påminna oss själva om att den enda relationen vi med säkerhet vet kommer  att bestå hela våra liv är faktiskt den relationen vi har med oss själva. Därför är det otroligt viktigt att vi vårdar den relationen.

Precis som många andra personer, är även jag en person som gärna ser till min omgivning i första hand. För mig är det otroligt viktigt att andra har det bra och jag har i många år övat mig på att sätta andras behov före mina egna. I min världsbild är det bättre att jag mår dåligt, än att någon i min omgivning gör det. Låter det bekant?

Precis som många andra personer, är även jag en person som gärna ser till min omgivning i första hand. För mig är det otroligt viktigt att andra har det bra och jag har i många år övat mig på att sätta andras behov före mina egna.

I min världsbild är det bättre att jag mår dåligt, än att någon i min omgivning gör det. Låter det bekant?

”You can’t pore from an empty cup”

Jag är en obotlig kaffedrickare. Helt ärligt är jag inte speciellt trevlig på morgonen innan jag fått min första kopp kaffe och börjar känna koffeinet verka i kroppen. På samma sätt är jag inte en bra medmänniska om jag inte tar hand om mig själv först. Begreppet ”du kan inte hälla från en tom kopp” må vara klyschigt, men det ligger en stor skopa sanning i begreppet. Om du aldrig sätter dig själv i första rummet kommer du till slut att ta slut, batteriet dör helt enkelt.

Jag kämpar varje dag med att våga sätta mig själv i första rummet. Det är ingen som har bett mig att sätta deras behov först, det är ett påhitt jag kommit på alldeles själv, eller via samhällsstrukturer men det är en helt annan diskussion. Jag kämpar varje dag med att be om hjälp när jag inte orkar. För mig är det otroligt jobbigt och jag ser det ofta fortfarande som ett misslyckande när jag inte orkar göra allting själv.

Men för att vi ska må bra, alla människor. Behöver vi ge både oss själva, och världen kärlek, varje förbannad dag. För vi är alla en del av denna värld. Vi fyller alla en viktig pusselbit och vi är alla precis lika viktiga.

Så ställ dig själv frågan:

”Did you give the world som love today baby”?

Josefin Kärling-Elofsson

Postad den 29 maj, 2019josefin
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.