Den där känslan…

Många gånger jagar vi det, som finns mitt framför näsan. Varför kan vi inte bara vara nöjda? Vi är ju Skaparen i vårat eget varande och har allting vi behöver – alltid – egentligen.

Den där känslan…

Den där känslan av att vara nöjd. Att krypa upp i sängen på hotellet och inse att man glömt att ta bild på montern och ändå känna sig nöjd nog att skriva ett kort inlägg av inspiration till er kära läsare. Ibland är det bara som det är, så jag väljer att dela med mig av resan hit, till mitt varande just nu. Där jag är nöjd och äger min känsla.

Kreativt kaos i min ateljé

Kreativt kaos de luxe

Hemma har det varit allt annat än organiserat den senaste veckan. Projekten igång har varit många, då allt har olika tillverkningstider. Trummorna som målats har en torktid mellan lagren. Amuletterna som sågats till, slipats, bränts och oljats in har en annan. Limmet som fäster fjädrarna i örhängena har en tendens att leva sitt eget liv och vi ska inte tala om skinn och läderdetaljerna på skallror och trumpinnar…. Men mitt i det här kaoset, infernot av skapande har jag funnit ett lugn. En känsla av att hålla tyglarna och ha kommandot i mitt varande. Äntligen. Det här året har varit smått omtumlande för en liten häxa som jag.

Växandet i Skapandet

Min mormor sa ”sysselsätt dina händer, så klarnar dina tankar”. Och ja, jag är slav under den devisen. Mina händer är alltid i ett Skapande. Jag finner ro och mening i skapandet. Processen i att plocka en gren i skogen, lägga den vid öppna spisen och vänta på att den torkat, tills jag får såga, tälja, slipa och skapa något av grenen går inte att beskriva med annat än enkla ord som; balans, klarhet, harmoni och tillfredsställelse. Något inom mig vaknar och växer till något större för varje moment som blir färdigt och jag kan njuta av skönheten i det jag skapat när det väl är klart. Ibland går det fort och ibland går det långsamt. Vissa saker kan jag inte hasta förbi, utan jag m å s t e vänta på att skinnet torkat innan jag kan fylla skallran med kristaller och örter. Inget är en slump i tillverkandet, allt kräver sin fokus. För jag tillverkar ju inte bara. Jag tillverkar ceremoniellt. Vilket helt enkelt innebär att jag skapar med ande. Varje föremål är unikt och varje föremål har ett syfte.

Skallra med hornhandtag och fasanfjädrar.

Harmoniexpo

Så är jag nu här. I Stockholm på den enda mässan jag numera deltar i. Harmoniexpo (Solnahallen, hall AB rad 4a).

Jag har min lilla plätt i det stora utbudet av alternativa terapeuter och återförsäljare av magiska ting. Jag inser att jag inte har någon ”efterbild” på montern. Jag var trött och hungrig och ville njuta av känslan av att vara nöjd med vad jag skapat och vad jag byggt under dagen. Men, jag kan bjuda på en av mina favoriter som jag målat under veckan.

Trumma med abstrakt blomma

 Så med det här kort inlägget vill jag egentligen bjuda in dig till känslan av att vara nöjd.

När kände du dig nöjd senast? Känner du dig nöjd med det du skapar i ditt varande, vad det än är? Skapandeprocessen ser ju onekligen annorlunda ut för oss alla; jag målar, täljer, bankar och slår. Du kanske skapar på ett helt annat sätt, men var väl medveten om att du skapar, även om du skapar en budget eller lagar en bil.

Jag vill också bjuda in dig till Harmoniexpo och komma till min monter och säga Hej! och ge mig en kram!

Varma hälsningar

Mira

Mira Mård

Postad den 25 oktober, 2019Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.