Coaching

Hur går coaching till och vad skall man tänka på i ett coachande samtal? Ja det kommer jag att skriva om här, som en liten följetong. Hoppas du skall tycka att det är lika spännande som jag!

Ta steget

Nu under en tid så kommer jag att ha en liten följetong om coaching. Förra inlägget pratade jag om att våga utvecklas, att verkligen ta steget till att göra det man vill. Vi har alla olika drömmar som vi vill förverkliga, så kom inte med orden -nä jag har inga drömmar, för då slipper jag bli besviken när det inte går som jag vill! Att faktiskt våga peta ut tån till något okänt är en härlig känsla för livskraften, som faktiskt ganska snabbt börjar att spraka på när man vågar.

Bli skådespelare är en stor dröm för många, är det dax för dig?

Mål

Börja prata om ditt mål och fantisera om hur allt kommer att bli när det är uppfyllt. Prata om dina drömmar på ett positivt sätt, tex  -NÄR jag kan springa 1 mil eller NÄR jag får jobbet! Då lyfter du dig själv och får en lättare känsla i kroppen, med en skönare känsla i kroppen är det lättare att se möjligheterna till vägen mot ditt mål.  Att sätta sig själv först i vissa sammanhang är viktigt.

Utmana

En viktig del i coaching är att utmana och stimulera till förändring, att någon sitter och pekar på vad som är rätt eller fel, eller gör si eller så, då faller inte poletten lika säkert som när man kommer på slutsatsen själv. Att sitta i ett coachande samtal och nästan höra när poletten trillar rätt, ja det är något som är fascinerande. Den glädjen och beslutsamheten som då kommer, är svår att trolla bort, helt plötsligt så blir ryggen rakare och ögonen lyser av beslutsamhet.

Ge sig själv tid till ett intresse, tex Reiki, bakning, smycken eller orakelkort

Förändra

Börja med att välj ett område i ditt liv som du vill förändra och börja med att titta på:

Hur ser det ut just nu?

Vad är bra just nu?

Vad vill jag ändra på?

Problem?

Hur kan jag påverka just nu?

Känn och kläm lite på vilken del i livet som du mest vill ändra på, i nästa steg kommer jag att prata om det önskade läget, dit du vill komma.

Livet skall bubbla

Kram Kristin

Kristin Hylén

Postad den 24 mars, 2020Kristin_Hylén
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.