Björktrastens visdom

Att kärleksfullt sätta gränser och vårda det du har och bär nära hjärtat. Svik inte din hjärtas visdom, vårda den och bruka den för att skapa balans i varandet.

Att förmedla gammal visdom i en modern värld

Det är det jag gör. Jag förmödlar gammal visdom i en modern värld. Ibland blir jag förstådd, ibland inte. Men, oavsett hur käglorna landar, så kommer jag med hjälp av det gamla fram till en ny insikt. Jag lär mig. Hela tiden. Steg för steg tar jag mig så fram på Livets Stig och landar i min kraft. Gång på gång.

Det är så det är. Vi landar inte en gång i vår kraft för att stanna där. Vi loopar ut och inhämtar erfarenheter, kunskap och insikter. Insikten kommer oftast i samband med att vi landar i vår kraft – igen.

Varför pendlar vi då in och ut i vår kraft? Det kan tyckas vara onödigt, men det är faktiskt så vi växer. Ungefär som när fågelungarna lämnar sina bon. De kan vet faktiskt inte om de kan flyga, men de kastar sig ut eller knuffas ut. Och flyger.

Jag har av min så gott som tama björktrast på kurscentret lärt mig en sak; jag ska inte längre utplåna mig själv för att behaga andra. Det gör ingen lycklig. Min kraft ligger i att vara den jag är. Alltså återvänder jag oavsett äventyr alltid till det gamla jag vuxit upp i och känner trygghet i. Jag har i den gamla visdomen både trygghet och kraft. När jag blir förvirrad av alla turer omkring mig, tar jag min trumma och en promenad ner till älven. Sätter mig och tittar över vattnet som så många före mig gjort och trummar. Jag låter vibrationen kalla hem min kraft och helt plötsligt är det självklart vad jag behöver göra.

Min lilla björktrast i gräset

Tillbaka vs Framåt

Det senaste halvåret har jag många gånger hört ”när vi är tillbaka i det normala” och jag känner att det är fel. I början var jag tyst, jag inväntade utveckling, mer information och lite ville jag nog också ha fel. Av rädsla, ville jag ha fel. Men nu vet jag. Det finns inget tillbaka. Det finns i min värld inte heller ”det nya normala”.  Det är för mig ett motsägelsefullt begrepp som klyver vår kraft, vår vibration i två, och vi kan inte vara kluvna i varandet eller i vår kraft en längre tid utan att tillslut må dåligt.

Jag accepterar att vi inte går tillbaka till något, jag vill inte gå tillbaka till något som faktiskt visat sig vara destruktivt. Jag vill framåt. Jag vill till den nya tiden, framtiden och det som komma skall.

Och jag kan bara komma dit genom att vara mig själv sann. Vara bara jag, i min kraft och förmedla det som jag själv känner är mitt kall. En del av det kallet är att lära andra att stå i sin kraft, återvända till den om och om igen. Att våga vara sig själva och kärleksfullt sätta de gränser som krävs för att du ska kunna göra det.

Det magiska i det här är att allt du läst, handlar inte bara om mig. Det handlar om dig också. För alla vi har någon gång trott att lycka kostar, men det gör det inte.

Med värme & kärlek
Mira

Fotograf: J Glassér

Mira Mård

Postad den 10 juli, 2020Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.