Att navigera på Livets Stig

I den här kollektiva pausen som dominerar varandet, kan det vara svårt att navigera sin känsla, sin kraft och sina resurser.

Dum spiro, spero

Så länge jag andas, hoppas jag.

Detta gäller speciellt dina andetag. Dina andetag är det som laddar din kropp och knopp på många sätt. Förutom det uppenbara – om du inte andas, upphör du att existera, så bidrar din andning till så mycket mer.

Andningen är nyckeln till ditt inre. Den visdomen och stillheten som bor där. Den stillheten och visdomen skapar en avslappnad kropp. Du får både ett lugnt sinne och en lugn kropp.

Genom en god andning och den syresättningen det medför skapas klarare tankar och balanserade känslor. Din vibration blir mjuk och du upplever en lättnadskänsla. Du ler mer, vilket också ökar ditt välbefinnande och din utstrålning.

Du blir helt enkelt tydligare i din energi, din vibration. Du fokuserar bättre, du eliminerar stress och du ökar dina energidepåer. Det här är de kortsiktiga effekterna av en balanserad andning (och frisk luft).

Långsiktigt skapar vi ett stärkt immunsystem, bättre blodcirkulation, bättre ämnesomsättning och ökad vitalitet.

Hur är detta möjligt?
Jo, cirka 70% av slaggprodukter går ut med andningen. Så genom att ha en god andning, där du verkligen andas ut, så hjälper du kroppen att bli av med det som belastar den.

Din andning är också starkt knuten till dina känslor, så du kan med hjälp av andningen faktiskt navigera dina känslor.
Andas ut stress – Andas in balans.
Andas ut oro – Andas in tillit.
Andas ut ilska – Andas in lugn.

Min sol -och vindkram på Storskär utanför Vasa i Finland

Fungerar inte orden? Byt ut orden till färger som du kan visualisera när du andas. Ibland är det så att vi inte kan sätta ord på vad vi känner. Vi vill bara bli av med den känslan, utan att klä den i ord. Då kan du helt enkelt bestämma dig för att vända dig inåt och sätta en färg på känslan till exeompel smutsgrön och andas ut den. Andas in den färgen du känner att du behöver till exempel gult (energi, inspiration).

Cogito, ergo sum

Jag tänker, alltså finns jag.

Men, vad tänker du på? Är dina tankar skapande? Andningen ger dem klarhet och kraft, men om du tänker på fel sak hittar du ingen väg framåt. Vi har automatiska tankar, standardformuleringar som fungerar i varandet tills de inte fungerar. Så är det med det mesta i våra liv – det går bra, tills det går dåligt.

Samhället just nu är satt på paus. Det finns ingen standardtanke som löser situationen vi är i. Vi behöver alla ta ansvar och tänka annorlunda. Att vila i acceptans och kapitulera innebär icke att vi ger upp. Lägger oss platta på rygg och ger upp. Det innebär helt enkelt att vi slutar agera som Don Quijote som slåss mot väderkvarnar och av fantasin skapade monster. I dina tankar är alla om, kanske, möjligtvis och eventuellt väderkvarnar du bör passera fort, utan kamp.

Varje kamp naggar din energi i kanterna och gör din vibration disharmonisk. Ditt naturliga tillstånd är harmoni. I harmoni ser du lösningar och låter lösningar komma till dig utan ansträngning. Självklart behöver du vara en aktiv del i processen. Passiv energi skapar sällan annat än stagnation och väntan. Aktiv energi skapar ett flöde. Om du kommunicerar harmoniskt vad du behöver belönas du med lösningar.

Vad kan du göra i pausen? Du kan se vad du har och vad du kan göra med det. Låt mig presentera konceptet koka soppa av en spik. Den är gammal, jag vet, men den fungerar. Allt du behöver göra är att starta med det du har, resten kommer till dig. Återbruka det du har inom dig, ge det ny energi och du har genast skiftat din tanke.

Eken på Utsunds Kurscenter står stadigt i sin kraft

Varma vårkramar
Mira

Om du väljer att klicka på länken nedan, hittar du en möjlighet till att väcka visdom inom dig:
https://www.facebook.com/events/482994845674247/ 

Mira Mård

Postad den 22 april, 2020Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.