Att ge uttryck för sin röst

“Jag har något att säga, men ingen lyssnar…” sa en kund till mig. Med gråt i rösten. Den vibrerade, så som hennes energi vibrerade. Maktlösheten dränkte alla övriga känslor och ångesten började gro i hennes bröstkorg. Det här var hennes vardag, hennes liv och den dränkte även hennes röst.

Det här är ett inlägg från hjärtat mitt i den tid då ljuset är som starkast och vi firar långa, härliga dagar och njuter av en härlig sommar. Då vi borde må bra och ha energi i all oändlighet till alla projekt som vi sparat på under vinterhalvåret.

Egentligen har det här inget med årstiden att göra, men det har med kraften att göra som årstiden förmedlar. All läkning som finns i naturen, i Moder Jords famn. Ljuset, älven, havet, skogen, blomstringen och allt det där som klingar an skönt i själen.

Allt det som vi dränker i stress, måsten och löften som vi inte alls borde ha gett.

Men, vägen till läkning är komplicerat, stundvis i alla fall. Det tar tid och tålamod. Det är inte alltid du som behöver tiden eller tålamodet. Ibland är det så att omgivningen och personerna omkring dig har svårt att anpassa sig till din läkning – ditt nya jag. För vad är det för mening med att gå tillbaka till det gamla jaget?

Det kan kännas att du förklarar om och om igen hur du mår, hur du känner och hur du tänker, men att ingen förstår dina ord. Det är som om de hör vad du säger, men inte förstår innebörden av det. Vad du än gör, ska du inte tystna. Minns att dina ord är viktiga.

Att tysta dig själv är att begå våld mot det heliga i dig. Att tysta ett barn är att begå våld mot det som är heligt i barnet. Med vilken rätt gör du detta? Tysta inte din röst. Om du tystar din röst tystar du också din inre röst och original vibrationen i dig. Tillåt alltid dig själv att uttrycka vad du behöver på något vis. Om dina ord inte hörs, skriv ner dem.Om de inte blir lästa, måla en bild. Finn alltid ett sätt att kommunicera för att göra din röst hörd. Att skapa är ett gott verktyg för de som inte kan tala på grund av rädsla eller blyghet. Genom att skapa vackra saker ger du din själs viskningar en röst. Om du blir tystad för en längre tid glömmer du bort din röst och din original vibration tynar bort.Du kommer glömma vem du är och vilket syfte ditt liv har. På så sätt blir din vandring på Livets Stig svår. Återvänd till Livets Stig genom att tillåta dig själv att uttrycka allt det du har inom dig. Sätt fart, barn, tala!” (Ur: Mother Pinetrees Visdom, sid 63)

Utöver att inte bli hörd eller förstådd finns ytterligare ett hinder: allt du känner kan inte alltid beskrivas med ord. Orden räcker kanske inte till att beskriva den känslan du har inom dig. Dina tankar kanske inte kan kläs i ord. Det finns vägar förbi det också.

Du kan ge uttryck för det du har inom dig med hjälp av kraftsång som är en förlängning av din vibration, din själ. Att sjunga kraftsång är en gammal tradition och har använts i alla kulturer världen över, såsom trumman. Kraftsång är ett samlingsnamn för jojk, sejd, mantras, toning och andra sångtekniker.

Det de har gemensamt är att de är sprungna ur själen, ur energin som finns inom dig. Vibration läker. All vibration söker att bli harmonisk, det är dess natur.

Med kraftsång som verktyg behöver du inte tänka på orden eller att hålla rätt ton. Kraftsång är så långt ifrån körsång som du kan komma. Kraftsång är frihet, urkraft och bejakar din vilda sida OM du tillåter den att göra det.

Du kan också måla. Låta penseln röra sig över duken och låta dina känslor få färg och form. Inte ett ord behöver yttras och du behöver inte göra annat än att sträcka dig efter färgerna som vill ut på duken. Du behöver inte vara duktig, du kan bara måla intuitivt och låta själens röst få färg. Det finns inget rätt eller fel i att måla intuitivt, det finns bara uttryck, intryck och avtryck.

Sist men inte minst, tystnad. Tystnad är ett kraftfullt verktyg för den som behärskar tystnaden. Här finns också flera nyanser att prova. Meditation är en, kort eller lång. Med eller utan musik. Med eller utan guidning. Inne eller ute. Ensam eller tillsammans. Variationerna är många. Men, den kraftfullaste tystnaden finner du inte på en halvtimme eller en timme. Du finner den när allting inom dig har tystnat, när du inte utsätter dig själv för intryck och andras röster. Sök dig ifrån folk i några dagar. Till en stuga i skogen eller vid havet. Isolera dig och stäng ner din mobil och ta inte med datorn. Se inte film eller lyssna på ljudbok. Var i tystnad. Var tyst. När du väl hör din röst inom dig så är den kraftfull.

Vad du än väljer, så är det viktigaste av allt att du aldrig tystnar.

Finn din röst, hur den än må låta.

Kram
Mira

Mira Mård

Postad den 4 juli, 2019Mira Mård
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.