"Jag litar på min intuition. Jag är villig att lyssna på rösten inom mig."

VÄLKOMMEN HEM

Välkommen till sidan som handlar om inspiration. Du kommer att hitta filmklipp, bilder och artiklar som är läsvärda och som kan fungera som en kreativ boost. Sök gärna medlemsskap i Facebookgruppen för att kunna dela med dig av det du vill sprida kring mental träning och just högre syften. 

22 februari, 2019

tänj på din trygghetszon – vem vill du bli?

 

Vilka vi än är, vart vi än befinner oss – så har vi alla trygghetszoner. En plats både yttre och inre, där allt är tryggt och bekvämt. Ett mentalt rum där vi kan slappna av och helt vara oss själva. Ett rum där inga faror eller hot kan nå oss.
Trygghet är skönt och härligt, men det får oss att stanna i växten. Dessutom är det lätt att falla in i andras ramar, mallar och mönster. Till slut kanske vi inte ens vet vilka vi själva är – för vi har aldrig testat.
Det som är spännande är dock att i alla individer bor också en inre drivkraft. Den pockar ständigt på vår uppmärksamhet och vill locka ut oss ut ur tryggheten. Vi är skapta så. Vi ska att testa våra vingar, pröva våra förmågor och sträcka oss efter livets alla godbitar. Nyfikna och förväntansfulla, små steg i taget, eller stora jättekliv. För varje nytt steg växer vårt självförtroende och vi tänjer på vad vi tidigare inte vågade.

 

När var DU modig senast?

 

Börja med att uppmärksamma!
Om du hade världens bästa självförtroende, vem skulle du då vara? Och om du fick drömma helt fritt hur skulle du leva ditt liv?

Släpp taget om det gamla!
Vilka personer har fått dig att stanna i växten? Är du kvar på ett jobb som inte utvecklar dig? Håller du kvar vid mönster och tankar du egentligen vill släppa? Uppmärksamma! Att medvetandegöra är nämligen första steget mot förändring!

Våga gå utanför din trygghetszon!
Varje gång det känns lite läskigt, försök göra det ändå! För varje stund av nervositet, handsvett, darrande röst eller röda kinder tänjer du på gränsen av vad du tidigare vågade. Du blir endast modig genom att utföra modiga handlingar! Men mod är individuellt, så ta reda på vad som är modigt för dig! Sätt upp utmaningar, mål och delmål!

Frigör dig från den du tror att du är!
Energi lagras som minnen i kroppen! Har du haft dåligt självförtroende tidigare kanske det sitter kvar i form av dålig hållning. Sträck på dig, rulla bak axlarna, få ner andningen i magen och var stolt! Stolt över den du är och allt du åstadkommit hittills! Den du är idag är ett resultat av vem du har varit tidigare. Ditt framtida jag är ett resultat av den du är nu. Våga frigöra dig från ditt förflutna och agera som du vill må i framtiden.

Vart sitter energin mer?
Jo i sättet du talar! Speciellt om dig själv!
Tala snällare om och till dig själv. Du ska se att det händer en hel del i din personliga utveckling. Att ta avstånd från skitsnack och ära istället dig själv och andra. Energi sitter också i hur du ser på dig själv. Vågar du testa något nytt utseendemässigt? Byta frisyr? Matcha kläder annorlunda? Sluta sminka dig, eller börja sminka dig? Experimentera lite, vad händer i dig?

Och sist men inte minst – TESTA NYA SAKER!
Signa upp dig på en kurs, börja spela ett instrument, lär dig virka, gå på kompisdejter eller testa en ny sport. Gå till biblioteket, leta upp ett roligt museum, utforska staden du bor i mer, gå på bio. Bestig ett berg, campa i skogen, eller åk på en cykeltur. Unna dig egentid, varma bad och ansiktsmasker. Vad som helst. Var påhittig och väck nyfikenheten inom dig! Låt livet bli ett äventyr!

 

”Life begins at the end of your comfort zone”

 

PS. I mitt jobb som Holistisk Coach har jag samtal med alla typer av människor med mål och drömmar de vill uppfylla! Behöver du vägledning, hjälp att komma på banan eller behöver ny motivation och inspiration?
Jag erbjuder coachande samtal både fysiskt och per telefon. Eller varför inte testa en reikibehandling för att landa mer i kropp och sinne?
Hör av dig! Jag är nyfiken på just dig!

 

X Loviza

Holistisk Hälsa, Inspiration, Meditation 0 Comment
13 februari, 2019

Inom dig bor en kraftfull självläkningsförmåga

Känner du dig ur balans ibland? Att du kör på fast att du är trött? Äter för lite eller för mycket, på konstiga tider och för mycket snabba kolhydrater? Stressar, pressar och trampar på dig själv? Är sjuk, hängig eller nedstämd utan egentlig anledning? När jag känner något av följande då vet jag att det är dags för en kroppslig rannsakan. Att gå till botten av problemet! Hur känns det i min kropp just nu? Och varför?

Varför blir vi idag sjuka?
Svaret är skrämmande ofta: stress!

Stress i sig är inte farligt, utan en fantastisk och livsnödvändig mekanism. Däremot är det bristen på återhämtning och vila orsaken som sakta men säkert förstör våra kroppar. Kanske har ni hört att när stresshormonet höjs, sänks immunförsvaret – och där har vi svaret! Immunförsvaret är det viktigaste vi har för att kroppen ska fungera och läka som den ska.  Resultatet av ett nedsatt immunförsvar kan vara sömnlösa nätter, förlamande trötthet på dagen, ständiga infektioner eller förkylningar, oförklarliga magproblem, hudproblem, huvudvärk utan anledning eller till och med allvarliga sjukdomar.

Det är logiskt, eller hur? Och just därför vill jag så gärna dela med mig av min _smått besatthet_ angående holistisk hälsa. Hehe.

 

 

Holism (holos, ”hel”, ”odelad”), är ett filosofiskt betraktelsesätt att helheten är större än summan av delarna. Hur kropp och sinne samarbetar för kroppens egen självläkningsförmåga.

 

Jag läste i en bok att om vi tar en näve jord innehåller den mer levande organismer och bakterier än människor på jorden. De kanske är osynliga för själva ögat, men utan dem skulle jord inte vara jord. Samma sak gäller människan. Varje människa bär cirka 1,5 kilo bakterier i tarmen, och utan dem skulle vi inte kunna leva. Det är anledningen till varför vi behöver ta hand om våra kroppar. För våra kroppar är våra hem här på jorden.

Ett holistiskt synsätt kan lära dig att se din kropp som ett levande ekosystem – sammansatt av flera olika system. Om det är obalans i ett system kommer det påverka även resten av din kropps system.
Inom alla människor bor en kraftfull självläkningsförmåga. Och visst, mediciner i all ära, ibland går de inte att undvika, men jag tror, att om vi sköter vår kropp rätt från början har vi enorma förutsättningar att vara friska och starka hela livet ut. Faktorer som spelar in är såklart stress, trauman, inlärda beteenden och händelser igenom livet, men vi kan alltid lära oss att hantera dem eller leva med dem.

Vi är mer än en diagnos, symptom eller ord i en journal. Vi är levande och helt unika precis som vi är. På ett eller annat sätt hör vi ihop med den jord vi lever på, och det är viktigt att ha tillit till att allt är som det ska.

 

 

Vet du vad som är bästa medicinen mot stress? – jo att leva ut, fullt ut. ♥
Andas djupt, skratta högt, äta gott, umgås med människor som ser dig och lyssnar på dig, röra på kroppen, älska, gråta, acceptera, förlåta. Låta känslor få spela ut, och inte älta det som är tungt. Pausa, vila, njuta av stunden. Ha tillit och se din egen fulla potential. Utvecklas mentalt och själsligt och gör det som ditt hjärta skuttar lite extra över. Tankens kraft är så mycket starkare än du anar, så välj dina tankar med omsorg. ”Your body hears everything your mind says”

Du är hel.

 

x Loviza

Inspiration 0 Comment
13 februari, 2018

Lite mer om ByButeo.se

Vad är ByButeo.se? Är du högpresterande eller högkänslig är det här du kan kika på lösningar för att gå mer medvetet, klarsynt och harmoniskt. Utan att störa dig på andra som inte lever som de lär.

Filmer 0 Comment
5 december, 2017

Vad gör du med din åsikt?

Många av oss låter andra lägga sina åsikter på vår trappa fast vi inte bett om det. Vi släpper in åsikten i vårt hus och undrar varför vi blir påverkade. Vi säger inte ens tack och lämnar tillbaka åsikten. Vi lyssnar, tar in utifrån våra egna värderingar och låter oss gå in i tron att den andre vill korrigera. Eller blir du irriterad just för att du tolkar din medmänniskas avsikt är att ”få över dig” till hens sida? Detta kan bero på att du inte är säker och trygg i vem du är. Omedveten om dina värderingar och kopplingen till din attityd. Och därmed kan dina energier inte vibrera på det sätt du önskar. DAGENS ÖVNING. Lägger du dina åsikter och kunskaper på någons trappa utan att de bett om dem? Är du i diskussioner för att få rätt lr för att förstå den andre och själv bli förstådd? Läs affirmationen vid minst tre tillfällen under 24 timmar. Vad gör du för att släppa in det du vill ha i ditt liv och hur kan du träna på att låta annat stanna utanför ditt energifält?

Tankecitater 0 Comment
Kundkorg