"Kärlek strömmar genom min kropp och läker all ont."

22 februari, 2019

tänj på din trygghetszon

 

Vart vi än befinner oss och vilka vi än är – så har vi alla trygghetszoner. En plats både yttre och inre, där allt är tryggt och bekvämt. Ett mentalt rum där vi kan slappna av och helt vara oss själva. Ett rum där inga faror eller hot kan nå oss.
Trygghet är skönt och härligt, men det får oss att stanna i växten. Dessutom är det lätt att falla in i andras ramar, mallar och mönster. Till slut kanske vi inte ens vet vilka vi själva är – för vi har aldrig testat.
Det som är spännande är dock att i alla individer bor också en inre drivkraft. Den pockar ständigt på vår uppmärksamhet och vill locka ut oss ut ur tryggheten. Vi är skapta så. Vi ska att testa våra vingar, pröva våra förmågor och sträcka oss efter livets alla godbitar. Nyfikna och förväntansfulla trevar vi. Små steg i taget eller stora jättekliv. För varje nytt steg växer vårt självförtroende och vi tänjer på vad vi tidigare inte vågade.

 

När var du riktigt modig senast?

 

Börja med att uppmärksamma!
Om du hade världens bästa självförtroende, vem skulle du då vara? Och om du fick drömma helt fritt hur skulle ditt liv se ut?

Släpp taget om det gamla!
Det är lätt att leva i det förflutna och hålla kvar i det gamla. Fundera över vilka situationer och personer som har fått dig att stanna i växten. Är du kvar på ett jobb som inte utvecklar dig? Håller du kvar vid mönster och tankar du egentligen vill släppa? Uppmärksamma! Att medvetandegöra är nämligen första steget mot förändring!

Våga gå utanför din trygghetszon!
Varje gång det känns lite läskigt, försök göra det ändå! För varje stund av nervositet, handsvett, darrande röst eller röda kinder tänjer du på gränsen av vad du tidigare vågade. Du blir endast modig genom att utföra modiga handlingar! Men mod är individuellt, så ta reda på vad som är modigt för dig! Sätt upp utmaningar, mål och delmål!

Frigör dig från den du tror att du är!
Energi lagras som minnen i kroppen! Har du haft dåligt självförtroende tidigare kanske det sitter kvar i form av dålig hållning. Sträck på dig, rulla bak axlarna, få ner andningen i magen och var stolt! Stolt över den du är och allt du åstadkommit hittills! Den du är idag är ett resultat av vem du har varit tidigare. Ditt framtida jag är ett resultat av den du är nu. Våga frigöra dig från ditt förflutna och agera som du vill må i framtiden.

Vart sitter energin mer?
Jo i sättet du talar! Speciellt om dig själv!
Tala snällare om och till dig själv, och ska se att det händer en hel del i din personliga utveckling. Ta avstånd från skitsnack och ära istället dig själv och andra. Energi sitter också i hur du ser på dig själv. Vågar du testa något nytt utseendemässigt? Byta frisyr? Matcha kläder annorlunda? Sluta sminka dig, eller börja sminka dig? Experimentera lite, vad händer i dig?

Och sist men inte minst – TESTA NYA SAKER!
Signa upp dig på en kurs, börja spela ett instrument, lär dig virka, gå på kompisdejter eller testa en ny sport. Gå till biblioteket, leta upp roliga museum, utforska staden du bor i, gå på bio. Bestig ett berg, campa i skogen, eller åk på en cykeltur. Unna dig egentid, varma bad och en ansiktsmask. Ta en ny väg till jobbet, gå vilse med flit eller åk på en resa. Vad som helst. Var påhittig och väck nyfikenheten inom dig! Låt livet bli ett äventyr!

 

”Life begins at the end of your comfort zone”

 

PS. I mitt jobb som Holistisk Coach har jag samtal med alla typer av människor med mål och drömmar de vill uppfylla! Behöver du vägledning, hjälp att komma på banan eller behöver ny motivation och inspiration?
Jag erbjuder coachande samtal både fysiskt och per telefon. Eller varför inte testa en reikibehandling för att landa mer i kropp och sinne?
Hör av dig! Jag är nyfiken på just dig!

 

X Loviza

Holistisk Hälsa, Inspiration, Meditation ,
Loviza Adolfsson
Om Loviza Adolfsson

Holistisk Hälsocoach och Reikihealer 🌻 Jag tror på helheten och att alla människor kan nå sin fulla potential för att leva helhjärtat. Jag jobbar med holistiska samtal, coachande frågor och fysiska reiki-behandlingar för att just du ska nå dina mål. - Om allt var möjligt, vem skulle du vara då?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kundkorg