"Min kraft och makt är alltid i nuet."

13 februari, 2019

Inom dig bor en kraftfull självläkningsförmåga

Känner du dig ur balans ibland? Att du kör på fast att du är trött? Äter för lite eller för mycket, på konstiga tider och för mycket snabba kolhydrater? Stressar, pressar och trampar på dig själv? Är sjuk, hängig eller nedstämd utan egentlig anledning? När jag känner något av följande då vet jag att det är dags för en kroppslig rannsakan. Att gå till botten av problemet! Hur känns det i min kropp just nu? Och varför?

Varför blir vi idag sjuka?
Svaret är skrämmande ofta: stress!

Stress i sig är inte farligt, utan en fantastisk och livsnödvändig mekanism. Däremot är det bristen på återhämtning och vila orsaken som sakta men säkert förstör våra kroppar. Kanske har ni hört att när stresshormonet höjs, sänks immunförsvaret – och där har vi svaret! Immunförsvaret är det viktigaste vi har för att kroppen ska fungera och läka som den ska.  Resultatet av ett nedsatt immunförsvar kan vara sömnlösa nätter, förlamande trötthet på dagen, ständiga infektioner eller förkylningar, oförklarliga magproblem, hudproblem, huvudvärk utan anledning eller till och med allvarliga sjukdomar.

Det är logiskt, eller hur? Och just därför vill jag så gärna dela med mig av mitt brinnande intresse för holistisk hälsa.

 

 

Holism (holos, ”hel”, ”odelad”), är ett filosofiskt betraktelsesätt att helheten är större än summan av delarna. Hur kropp och sinne samarbetar för kroppens egen självläkningsförmåga.

 

Jag läste i en bok att om vi tar en näve jord innehåller den mer levande organismer och bakterier än människor på jorden. De kanske är osynliga för själva ögat, men utan dem skulle jord inte vara jord. Samma sak gäller människan. Varje människa bär cirka 1,5 kilo bakterier i tarmen, och utan dem skulle vi inte kunna leva. Det är anledningen till varför vi behöver ta hand om våra kroppar. För våra kroppar är våra hem här på jorden.

Ett holistiskt synsätt kan lära dig att se din kropp som ett levande ekosystem – sammansatt av flera olika system. Om det är obalans i ett system kommer det påverka även resten av din kropps system.
Inom alla människor bor en kraftfull självläkningsförmåga. Och visst, mediciner i all ära, ibland går de inte att undvika, men jag tror, att om vi sköter vår kropp rätt från början har vi enorma förutsättningar att vara friska och starka hela livet ut. Faktorer som spelar in är såklart stress, trauman, inlärda beteenden och händelser genom livet, men vi kan alltid lära oss att hantera dem eller leva med dem.

Vi är mer än en diagnos, symptom eller ord i en journal. Vi är levande och helt unika precis som vi är. På ett eller annat sätt hör vi ihop med den jord vi lever på, och det är viktigt att ha tillit till att allt är som det ska.

 

 

Vet du vad som är bästa medicinen mot stress? – jo att leva ut, fullt ut. ♥
Andas djupt, skratta högt, äta gott, umgås med människor som ser dig och lyssnar på dig, röra på kroppen, älska, gråta, acceptera, förlåta. Låta känslor få spela ut, och inte älta det som är tungt. Pausa, vila, njuta av stunden. Ha tillit och se din egen fulla potential. Utvecklas mentalt och själsligt och gör det som ditt hjärta skuttar lite extra över. Tankens kraft är så mycket starkare än du anar, så välj dina tankar med omsorg. ”Your body hears everything your mind says”

Du är hel.

 

x Loviza

Inspiration , , , ,
Loviza Adolfsson
Om Loviza Adolfsson

Holistisk Hälsocoach och Reikihealer 🌻 Jag tror på helheten och att alla människor kan nå sin fulla potential för att leva helhjärtat. Jag jobbar med holistiska samtal, coachande frågor och fysiska reiki-behandlingar för att just du ska nå dina mål. - Om allt var möjligt, vem skulle du vara då?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kundkorg